Antena Meniu Search
x

Update Percheziţii DNA de amploare în Botoşani, în cazul unor angajări fictive: Pentru un post de asistent medical se cereau şpăgi de până la 15.000 de euro 

Percheziţii DNA de amploare şi în Botoşani. Procurorii ridică documente din peste 90 de locaţii, inclusiv de la Spitalul Judeţean Mavromati, de la Consiliul Judeţean Botoşani şi de la sediul PSD din acelaşi judeţ. Dosarul vizează angajări făcute în mod fraudulos în spitalul judeţean din Botoşani.

de Angela Bertea

la 13.12.2023, 14:11

Vezi și

Acelaşi în care a murit, în urmă cu patru luni, o gravidă a murit datorită ignoranţei cadrelor medicale. Pentru un post de asistent medical s-ar fi dat şpăgi consistente ce ajungeau până la 15.000 de euro. 

Percheziţii DNA de amploare în Botoşani

Potrivit Procurorilor DNA sunt vizate angajări frauduloase în Spitalul Județean din Botoșani în perioada 2018-2023. Anchetatorii au descins încă de la primele ore în mai multe locații.

Au fost efectuate percheziții și la Consiliul Județean din Botoșani, dar și la domiciliu președintelui de Consiliu Județean. Percheziții au loc în acest moment și la sediul PSD din Botoșani.

Cercetările au început încă de dimineață și la Spitalul Județean botoșănean iar din primele informații vizate de ancheta procurorilor DNA ar fi nişte concursuri, angajări organizate în urmă cu aproape 2 ani, în timpul unei alte conduceri. De acolo au fost ridicate mai multe documente. 

25 de persoane vor fi aduse la audieri aici la DNA Suceava pentru a răspunde întrebărilor anchetatorilor. Având în vedere amploarea perchezițiilor, va fi o zi lungă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Percheziţii DNA de amploare în Botoşani, în cazul unor angajări fictive: Pentru un post de asistent medical se cereau şpăgi de până la 15.000 de euro