Antena Meniu Search
x

Moş Crăciun este tot mai aproape de România! Legenda bătrânului cu barbă albă care aduce cadouri

Suntem în seara magică de Ajun. Din toate colţurile ţării, se aud glasurile care vestesc naşterea Domnului. De Crăciun, poveştile devin realitate.

Vezi și

Suntem în seara magică de Ajun. Din toate colţurile ţării, se aud glasurile care vestesc naşterea Domnului. De Crăciun, poveştile devin realitate. În timp ce nerăbdarea copiiilor creşte, Moş Crăciun este aproape de România şi vine să împlinească dorinţe.

Legenda spune ca Moş Crăciun trăieşte împreună cu soţia sa la Polul Nord. Este atât de bătrân încât nimeni nu îşi aminteşte să-l fi văzut vreodată tânăr.

Tot timpul anului, Moşul construieşte jucării pentru cei cuminţi, ajutat fiind de spiriduşi. Încearcă să respecte întocmai scrisorile pe care le primeşte. 

Copiii îl aşteaptă cu lapte şi biscuiţi. Poate asta explică şi de ce stau hainele aşa strâns pe el... 

La început, moş Crăciun era un om simplu, dar foarte bogat. La naşterea lui Iisus, a văzut un miracol înfăptuit de Fecioara Maria şi şi-a dăruit toată averea copiilor săraci. De atunci, vine în fiecare an în casele tuturor, în noaptea magică de Ajun. 

Bătrânul simpatic cu barbă albă a plecat deja, din Laponia, cu sania trasă de reni.

Şi în acest an, traseul moşului este urmărit de Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » Moş Crăciun este tot mai aproape de România! Legenda bătrânului cu barbă albă care aduce cadouri