Antena Meniu Search
x

Cu toiagul în mână, Moș Ștefan a votat din nou, la 102 ani

Ștefan Gros, veteranul de război din Hunedoara, în vârstă de 102 ani, s-a ținut de cuvânt și a intrat din nou în cabina de vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 24.11.2019, 17:16

Moș Ștefan a votat din nou, la 102 ani
Veteranul de război din Hunedoara a pășit hotărât în sala de vot, cu speranța că va prinde şi vremuri mai bune - Observator

Ștefan Gros, veteranul de război din Hunedoara, în vârstă de 102 ani, s-a ținut de cuvânt și a intrat din nou în cabina de vot, cu ocazia alegerilor prezidențiale.

Moș Ștefan, așa cum este cunoscut în satul Vâlcele, spune că datoria față de țară este sfântă și trebuie onorată de fiecare dată. Cu toiagul în mână și îmbrăcat în costum popular, bunicul este de un optimism debordant.

Atât de multă încredere și pasiune pune în țara lui, încât nu putea rata ocazia de a ne cânta un vechi cântec de cătănie, ale cărui versuri au fost de mult uitate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Noi n-am uitat, ca am jurat pe steag / Și glia-n veci o apărăm cu drag", ne-a transmis Moș Ștefan, în fața secției de votare din sat.

Ștefan Gros s-a născut în octombrie 1917, în vârful muntelui, la stâna familiei din Masivul Şureanu. Bătrânul a uimit întreaga ţară atunci când s-a angajat la 90 de ani, cu carte de muncă, ca să-şi facă şi el o pensie.

Moș Ștefan are mai bine de 20 de nepoţi şi strănepoţi şi este iubit de toată comunitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Cu toiagul în mână, Moș Ștefan a votat din nou, la 102 ani