Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina fac grevă din cauza salariilor: 'Un angajat cu vechime de 10 primeşte 1.500 de lei'

Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina se pregătesc de grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că s-au trezit cu salariile micşorate.

de Redactia Observator

la 20.03.2018 , 15:13

Muncitorii de la firma Pirelli din Slatina vor protesta din cauza salariilor

Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina se pregătesc de grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că s-au trezit cu salariile micşorate.

Muncitorii vor să iasă în stradă peste două zile după ce negocierile dintre sindicat şi conducerea fabricii Pirelii, privind salariile, au eşuat.

"Sindicatul a cerut o majorare a salariilor cu 20%, iar ei ne-au oferit un procent de 13% în trei tranşe. Cum este posibil ca un angajat cu vechime de 10 ani în fabrică să ia 1.500 de lei acum, în timp ce în decembrie a încasat 2.000 de lei, fără ore suplimentare?", a declarat unul dintre muncitori.

Articolul continuă după reclamă

Muncitorii au povestit pentru Observator că negocierile dintre sindicat şi conducerea companiei au eşuat, iar sindicatul le-a explicat că singura soluţie este greva.

Pe acelaşi subiect

"Aşteptăm să luăm aprobare şi să începem greva", a mai explicat muncitorul.

Aproximativ 3.000 de oameni lucrează în acest moment în cele două fabrici ridicate de Pirelli în municipiul Slatina.

Compania italiană de anvelope a investit peste 500 de milioane de euro în cele două fabrici din Slatina.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Muncitorii fabricii Pirelli din Slatina fac grevă din cauza salariilor: 'Un angajat cu vechime de 10 primeşte 1.500 de lei'