Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Munţii Retezat au fost muză pentru zeci de pictori veniţi din Chişinău. Artiştii au reprodus pe pânză spectacolul din creierii munţilor

Indiferent de vreme, natura este un spectacol în sine. Vedem cu toţii asta, dar doar unii dintre noi ştiu să transforme natura în artă. Pentru câteva ore, artiștii plastici din Chișinău s-au adunat la poalele Munților Retezat pentru a creea tabloul perfect. Totul spre încântarea turiştilor, care au admirat cu interes operele expuse la tabăra de pictură, ajunsă la a 19-a ediţie.

de Marius Alexoiu

la 11.07.2024 , 08:47

Suntem în munţii Retezat. Un loc în care arta și natura s-au împletit şi au creat un spectacol inedit în creierii munților. Aici zeci de artişti plastici, dar şi viitori pictori de la Academia de artă, Teatru și Cinematografie din Chișinău au făcut trasee pe munte, au admirat peisajele și au pictat ceea ce au simțit și i-a inspirat.

Un artist vine în fiecare ediţie din anul 2002

"Sunt participant la expoziţie din 2002 din Petroşani şi asta mă atrage foarte mult ca să revin, cunosc locurile", mărturiseşte unul dintre participanţi.

Vezi și

Şi cum au avut şansa să exploreze fiecare colţ din inima munţilor, artiştii care au pornit în această călătorie au creat cele mai inedite tablouri. Iar muza lor principală a fost, bineînțeles, natura. Iar călătoria lor nu ar fi fost posibilă fără această tabără de artă, care de câţiva ani a devenit o tradiţie pentru pasionaţii de pictură.

Înainte de a se întoarce în ţara lor, artiştii au făcut şi o scurtă oprire pe Transalpina, dar şi în Târgu Jiu, acolo unde şi-au expus lucrările. 

Marius Alexoiu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Munţii Retezat au fost muză pentru zeci de pictori veniţi din Chişinău. Artiştii au reprodus pe pânză spectacolul din creierii munţilor