Antena Meniu Search
x

NATO a interceptat avioane rusești în Marea Neagră

NATO a trimis avioane de luptă de mai multe ori în această săptămână pentru a intercepta avioane rusești în apropierea spațiului aerian al alianței. Interceptările au avut loc în Marea Baltică și în Marea Neagră, anunță CNN. 

de Redactia Observator

la 29.04.2022, 17:38

NATO a interceptat avioane rusești în Marea Neagră - Shutterstock

Avioanele de vânătoare NATO staționate atât în regiunea Mării Baltice, cât și în cea a Mării Negre, au acționat „de mai multe ori în ultimele patru zile" pentru a urmări și intercepta aeronave rusești în apropierea spațiului aerian al alianței, potrivit unei declarații postate de Comandamentul Aerian Aliat al NATO, informează Mediafax.

Mai multe aeronave interceptate

Radarele NATO au urmărit mai multe aeronave neidentificate deasupra Mării Baltice și a Mării Negre începând de marți. NATO a precizat că aeronavele rusești deseori „nu transmit un cod transponder care să indice poziția și altitudinea lor, nu depun un plan de zbor sau nu comunică".

În regiunea baltică, avioane de vânătoare din Polonia, Danemarca, Franța și Spania au fost folosite în diferite momente pentru a intercepta și identifica aeronavele care se apropiau. În regiunea Mării Negre, aeronave din România și Marea Britanie au fost utilizate pentru a merge după aeronave necunoscute care se apropiau de spațiul aerian aliat, se arată în comunicat.

NATO a precizat că avioanele rusești nu au intrat niciodată în spațiul aerian al alianței, iar „interceptările au fost efectuate într-un mod sigur și de rutină".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » NATO a interceptat avioane rusești în Marea Neagră