Antena Meniu Search
x

NATO va mări grupul de luptă din România până la 4000 de militari străini. Vom avea 50 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar

NATO va mări de anul viitor grupul de luptă din România de la 1500 de militari străini la 4000. Totodată Franţa va trimite în ţară alte peste 30 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar.

de Redactia Observator

la 29.02.2024, 16:33

NATO va mări grupul de luptă din România până la 4000 de militari străini. Vom avea 50 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar
NATO va mări grupul de luptă din România până la 4000 de militari străini. Vom avea 50 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar - MApN

Grupul de Luptă de la Cincu va fi ridicat la nivel de brigadă anul viitor, iar asta înseamă suplimentarea trupelor. Vom avea aproape 4.000 de militari aliaţi, faţă de 1500 acum. Majoritatea vor fi din Franţa, stat care va aduce în ţara noastră în total 50 de tancuri Leclerc, care pot lovi, din mers, la patru kilometri distanţă.

NATO trimite şi mai multi soldaţi în România

Grupul de Luptă NATO de la Cincu va fi ridicat, în 2025, la nivel de brigadă, acest lucru implicând creşterea numărului de militari aliaţi până la 4.000, a declarat, joi, generalul francez Loic Girard, Senior National Representative în România, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, potrivit Agerpres.

50 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar

Perioada estimată este luna mai, când va avea loc exerciţiul multinaţional Dacian Spring. Odată cu creşterea numărului de militari, a explicat Loic Girard, va spori şi aparatura militară - dacă în prezent, la Cincu, sunt 13 tancuri Leclerc, în 2025, numărul acestora poate creşte până la 50. Acestora li se adaugă şi obuziere Caesar.

Grupul de Luptă NATO de la Cincu, care are drept naţiune-cadru Franţa, a fost înfiinţat în mai 2022, la puţin timp după începerea invaziei ruse în Ucraina. Înalţi oficiali au subliniat în multiple rânduri disponibilitatea ca, în caz de nevoie, Grupul de Luptă să devină brigadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » NATO va mări grupul de luptă din România până la 4000 de militari străini. Vom avea 50 de tancuri Leclerc şi obuziere Caesar