Antena Meniu Search
x

Nelu Tătaru: Am ajuns ”ciuma” Europei prin instigările la nerespectarea regulilor

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat că România nu se află în riscul de a reveni la starea de urgență, însă starea de alertă va fi menținută atâta timp cât poate fi gestionată creșterea numărului de cazuri de COVID-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.07.2020, 15:45

Nelu Tătaru: Am ajuns ”ciuma” Europei instigând la nerespectarea regulilor
Nelu Tătaru: Am ajuns ”ciuma” Europei instigând la nerespectarea regulilor - Mediafax Foto / Sebastian Tataru via Hepta
  • Nelu Tătaru a subliniat că starea de alertă se va menţine atâta timp cât vom reuşi să gestionăm creșterea cazurilor noi de COVID-19.
  • Suprapopularea terapiilor intensive, un mare semnal de alarmă.

Nelu Tătaru a fost întrebat într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureș, dacă autorităţile au în vedere reintroducerea stării de urgenţă. 

“În acest moment nu avem perspectiva unei stări de urgenţă, dar starea de alertă se va menţine atâta timp cât vom reuşi să gestionăm şi vom vedea că mergem pe acea pantă descendentă. Nu m-aş gândi cam când ar putea să vină starea de urgenţă, m-aş gândi cum facem ca toţi dintre noi să ne respectăm partea noastră de treabă. Noi ca sistem medical suntem cei care tratăm indiferent că vin doi, că vin 20 sau că vin 200. La un moment dat poate ajungem la acea suprapopulare a terapiilor intensive care va însemna un semnal de alarmă. Dar mai există un agent economic care a beneficiat de o relaxare, care desfăşoară o activitate, care ar trebui să fie în condiţiile în care le-am agreat şi noi ca minister al Sănătăţii şi ministerul Turismului şi ministerul Transporturilor, şi ei ar trebui să le respecte, cei care beneficiază”, a spus ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a precizat că românii spun că au ajuns ciuma Europei pentru că nu s-au respectat nişte reguli, ba chiar s-a instigat la nerespectarea lor.

“Atâta timp cât avem aceste curente negaţioniste, cât avem acea bagatelizare a celor trei, patru luni pe care le-am trecut împreună şi în care toată lumea a respectat nişte reguli, va fi destul de greu. Rămâne ca noi la nivelul nostru, ca minister al Sănătăţii să aducem în imagine tot timpul ce se întâmplă şi care este această faţă adevărată a infecţiei cu coronavirus. Trăim un moment dificil. Dacă era să fim numai noi, spuneam că suntem subiectivi. Dar când ne uităm în toată Europa şi în toată lumea nu avem cum să fim subiectivi. Alţii sunt obiectivi cu noi şi aţi văzut că au nişte reguli pe care ni le-au impus. Stăm, strigăm că am ajuns ciuma Europei. Cum am ajuns ciuma Europei? Nerespectând nişte reguli sau instigând să nu respectăm nişte reguli”, mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să vă reparaţi maşina în service-ul de la colţ de stradă?

Observator » Evenimente » Nelu Tătaru: Am ajuns ”ciuma” Europei prin instigările la nerespectarea regulilor