Antena Meniu Search
x

O localitate din Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile. 32 de cazuri COVID-19 la 3.600 de locuitori

O localitate din Giurgiu intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri depistate aici cu noul coronavirus. Măsura a fost luată pentru următoarele 14 zile, începând de miercuri, de la ora 17.00.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.07.2020, 15:18

O localitate din Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile.
O localitate din Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile. - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Localitatea Cârtojani intră în carantină pentru următoarele 14 zile, începând de la ora 17.00.
  • În sat au fost depistate 32 de cazuri active infectate de la 2 persoane care au participat la o petrecere privată pe litoral și au fost confirmate pe 13 iulie

Este vorba de satul Cârtojani, comuna Roata de Jos, unde au fost depistate 32 de cazuri la cei aproximativ 3.000 de locuitori.

Potrivit prefectului de Giurgiu, măsurile luate la nivelul localității vor fi similare cu cele luate pe timpul stării de urgență. Se va ieși din localitate doar cu dovadă de la angajator sau legitimație de serviciu. 

În sat au fost depistate 32 de cazuri active infectate de la 2 persoane care au participat la o petrecere privată pe litoral și au fost confirmate pe 13 iulie. Au avut foarte multe contate și acum sunt încă 50 de persoane suspectate care vor fi testate.

Localitatea are 3600 de locuitori, deci au ajuns la 8,08 cazuri la 1.000 de locuitori și este în creștere.

Decizia a fost luată de Raed Arafat la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în urma analizei făcute de DSP.

Cele mai importante măsuri luate la nivelul localității carantinate

În zona prevăzută se instituie următoarele măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent sau tranzitează zona menționată:

- Identificarea tututor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată și introducerea acestora în bazele de date dedicate.

- Limitarea la maximul a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.

- Evaluarea de către DSP a oportunității și priroritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP.

- Purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.

- Asigurarea continuității aprovizionării cu alimente și bunuri de strictă necesitate pentru persoanele fără susținători sau fără posibilități de asigurare a subzistenței.

- Asigurarea continuității aprovizionării cu medicamente necesare tratamentului uzual al populației prin unitatea farmaceutică specificată în analiza de risc.

- Intrarea și ieșirea persoanelor care nu locuiesc în interiorul zonei restrictinate este permisă pentru activități economice sau în domeniile ordinii publice, securității naționale, situațiilor de urgență, sanitar, farmaceutic, etc..

- Este permisă intrarea/ieșirea persoanelor care locuiesc în interiorul zonei pentru desfășurarea activităților agricole.

- Toate persoanele vor prezenta autorităților legitimația de serviciu valabilă pentru instituțiile bugetare, adeverință de salariat eliberată de angajator sau actul de identitate pentru celelalte categorii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » O localitate din Giurgiu intră în carantină pentru 14 zile. 32 de cazuri COVID-19 la 3.600 de locuitori