Antena Meniu Search
x

Video Nereguli grave descoperite după tragedia de la Târgu Cărbuneşti. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni

Au apărut concluziile după tragedia de săptămâna trecută de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, când zeci de persoane au rămas fără oxigen, iar 5 dintre ei au murit. 

de Redactia Observator

la 29.10.2021, 13:10

Nereguli grave descoperite după tragedia de la Târgu Cărbuneşti. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni - Observator

În urma controalelor au ieşit la iveală numeroase nereguli în cadrul spitalului Târgu Cărbunești.

Cel mai grav este faptul că spitalul nu avea angajată o persoana care să se ocupe de supravegherea staţiei de oxigen, deşi ar fi fost obligat prin lege. Totodată, conform Corpului de Control care a efectuat verificările, se pare că ora la care ajutoarele au sosit pentru a realimenta staţia a fost modificată şi ar fi fost în realitate cu două ore mai târziu decât ar fi fost declarată.

Amendă de 10 mii de lei pentru directorul medical al spitalului Târgu Cărbunești

În plus, din stocul spitalului lipseau complet echipamente şi medicamente esenţiale, precum săpun lichid, prosoape de hartie, Remdesivir, măşti de oxigen pentru adulţi, spirt şi substanţe. 

O amendă în valoare de 10 mii de lei a fost dată directorului medical al spitalului, însă aceasta va fi platită cel mai probabil tot din fondul unităţii medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Nereguli grave descoperite după tragedia de la Târgu Cărbuneşti. Stația de oxigen nu era supravegheată de nimeni