Antena Meniu Search
x

Video Se caută vinovaţi după tragedia de la Târgu Cărbuneşti. Oxigenul este iar pe sfârşite, la doar două zile de la incident

Continuă ancheta după tragedia de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti, acolo unde patru pacienţi internaţi la ATI au murit după ce secţia a rămas fără oxigen. Între timp, mulţi dintre bolnavii care au fost transferaţi la alte spitale în dimineaţa groazei s-au întors la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. Iar oxigenul e iar pe sfârşite, la doar două zile de la incident.

Alin Stan
de Alin Stan

la 24.10.2021, 08:56

Vezi și

Zeci de pacienţi au fost transferaţi către alte unităţi medicale din judeţul Gorj după ce secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti a rămas fără oxigen. Rudele lor stau cu orele la poarta spitalului, pentru a primi informaţii despre bolnavi.

Nu răspunde! 

Reporter: Nu vă răspunde nimeni? 

La Terapie Intensivă nu ne răspunde.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mulţi sunt de părere că medicii au greşit, pentru că nu au fost cu ochii pe cantitatea de oxigen din concentratoare.

"Cadrele medicale trebuiau să anunţe că au rămas fără oxigen şi trebuia să se evite situaţia respectivă de a muri oameni şi a fi transportaţi la alte spitale", spune un bărbat.  

"Asta-i viaţa în România. Scapă cine poate", mărturisește cu amărăciune altcineva.

Anchetatorii caută acum vinovaţii.

Marcel Iacobescu, prefect de Gorj: Este în desfăşurare o anchetă a poliţiei. În zilele de luni, marţi şi miercuri se va deplasa la spitalul din Târgu Cărbuneşti corpul de control împreună cu reprezentanţii ISU si DSP pentru a verifica în limitele competenţei ceea ce s-a întâmplat acolo.

Patru pacienţi internaţi la Târgu Cărbuneşti au murit vineri dimineaţă

O tragedie de acest gen s-ar putea întâmpla şi la Spitalul Municipal din Motru, acolo unde 30 de pacienţi sunt dependenţi de oxigen. Administrarea gazului vital se face cu ajutorul unor butelii, iar riscul de a rămâne "în pană" este mult prea mare. Aprovizionarea este făcută de aceeaşi firmă care se ocupă şi de spitalul din Cărbuneşti.

Alin Efrim, manager spital Motru: Am avut şi noi situaţii în care aveam cantitate mică şi aşteptam transportul. Din câte am înţeles, nu sunt suficiente butelii, nu au în rulaj suficiente butelii ca să permită să lase mai multe la un spital. Pe măsură ce noi le golim, trebuie să le trimitem  să le încarce şi să ne poată aduce altele.

Patru pacienţi internaţi la Târgu Cărbuneşti au murit vineri dimineaţă, după ce au rămas fără aer în secţia de Terapie Intensivă.

Rezervorul s-a golit mai devreme decât estimase firma care livrează oxigenul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sanatate » Se caută vinovaţi după tragedia de la Târgu Cărbuneşti. Oxigenul este iar pe sfârşite, la doar două zile de la incident