Antena Meniu Search
x

Video Nivel alarmant de poluare în Capitală. Garda de Mediu a amendat primăriile, însă tot bucureștenii plătesc pentru aerul otrăvit

Primăriile din Capitală au fost sancţionate cu amendă maximă de către Garda de Mediu, după ce, la începutul săptămânii, senzorii de măsurare a calităţii aerului au indicat un nivel de poluare extremă. În urma verificărilor, comisarii de mediu au descoperit că edilii nu au pus în practică măsurile din planul de îmbunătăţire a aerului din Bucureşti. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.02.2023, 14:00

Vezi și

"Garda de Mediu București a sancționat toate cele șase primării de sector, împreună cu Primăria Capitalei, pentru că nu au implementat măsuri pentru îmbunătățirea calității aerului. Concret, cei șapte edili din Capitală au primit sancțiunea maximă prevăzută de lege, în valoare de 7.500 de lei, și asta pentru că nu au luat măsuri pentru a îmbunătăți calitatea aerului: noi spații verzi, noi piste pentru biciclete și asfaltarea drumurilor care aduc și mai mult praf în Capitală. În plus, Primăria Generală ar fi trebui să înlocuiască până acum toate autobuzele clasice din transportul public cu autobuze electrice. În paralel, comisarii Gărzii de Mediu le cer primarilor în cel mai scurt timp posibil să identifice principalele surse de poluare și să ia măsuri pentru a le opri", a transmis reporterul Observator Andreea Milea.

Aer irespirabil în București. Poluarea a atins cote alarmante

Senzorii care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au indicat nivelul maxim de poluare la începutul acestei săptămâni, cu depăşiri de 30 de ori a valorilor permise de specialiştii în Sănătate. Activiştii de mediu dau vina pe arderile ilegale de deşeuri la periferia oraşului, dar comisarii Gărzii de Mediu au altă variantă: încălzirea locuinţelor e cauza.

Capitala s-a înroşit peste noapte. Pe 14 februarie, senzorii care măsurau calitatea aerului din Bucureşti au indicat nivelul maxim de poluare pentru tot nord-vestul oraşului. Piața Rahovei și Prelungirea Ghencea au fost zonele unde s-au înregistrat valori de poluare extremă. Tocmai de aceea, specialiștii le-au recomandat oamenilor să reducă activitățile în aer liber pe cât posibil, pe tot parcursul zilei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Nivel alarmant de poluare în Capitală. Garda de Mediu a amendat primăriile, însă tot bucureștenii plătesc pentru aerul otrăvit