Antena Meniu Search
x

Noi cazuri de pestă porcină în Timiş, după ce zeci de mii de porci au fost sacrificaţi. Zonele de protecţie stabilite

Au apărut noi cazuri de pestă porcină în judeţul Timiş, în două gospodării din comunele Şandra şi Dudeştii Vechi. În total, urmează să fie sacrificaţi opt porci. În urmă cu aproximativ două săptămâni a fost depistată pesta porcină la o fermă a companiei Smithfield, iar 39.000 de porci au fost atunci ucişi.

de Redactia Observator

la 28.10.2022, 11:53

Noi cazuri de pestă porcină în Timiş
Noi cazuri de pestă porcină în Timiş - Profimedia

Potrivit Prefecturii Timiş, vineri a fost confirmată pesta porcina într-o gospodărie din Şandra. ”În data de 27.10.2022 a fost prelevată o probă set organe de la un porc domestic mort provenit din exploataţia de suine din localitatea Şandra, judeţul Timiş. A fost recoltată şi trimisă la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, proba a fost pozitivă conform buletinului de analiză”, se arată într-un comunicat de presă citat de news.ro.

Focare de pestă porcină. Zonele de protecţie stabilite

Şi la Dudeştii Vechi a fost depistată pesta procină. ”În data de 27.10.2022 au fost prelevate probe de sânge EDTA şi set organe de la porcine provenite dintr-o exploataţie nonprofesională din localitatea Dudeştii Vechi, judeţul Timiş. Probele au fost trimise la Laboratorul Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş şi în urma examenelor efectuate, acestea sunt pozitive conform buletinelor de analiză”, precizează sursa citată. În urma rezultatelor analizelor, opt porci, dintre care cinci de la Şandra şi trei de la Dudeştii Vechi, vor fi sacrificaţi.

Autorităţile au stabilit şi zonele de protecţie şi supraveghere în care nu se va permite circulaţia porcilor. Zona de protecţie pentru Şandra (0-3 km): Şandra, Uihei; Zona de supraveghere (3-10 km) Biled, Varias, Pesac, Livrin, Bulgarus, Lenauheim şi Iecea Mare. Pentru Dudeştii Vechi Zona de protecţie: Dudeştii Vechi. Zona de supraveghere Cheglevici, Colonia Bulgară, Teremia Mică şi Nerau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Noi cazuri de pestă porcină în Timiş, după ce zeci de mii de porci au fost sacrificaţi. Zonele de protecţie stabilite