Antena Meniu Search
x

Video Noi restricții pentru hotelurile de la munte. Operatorii de turism riscă să intre în faliment

Se apropie weekend-ul, iar zăpada proaspăt depusă în ultimele zile pe pârtii v-ar putea tenta să daţi o fugă la munte. Atenţie însă, creşterea numărului de infectări cu COVID a adus noi restricţii în staţiuni. Una dintre ele prevede limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din hoteluri şi pensiuni la cel mult 70% din capacitatea acestora. Decizia îi nemulţumește pe operatorii de turism. Cu rezervări deja făcute pentru perioada următoare, dar şi sub presiunea restricţiilor care vin în valuri, aceştia se plâng că riscă să intre în faliment. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 12.03.2021, 14:16

Vezi și

Vatra Dornei este singura localitate din judeţul Suceava care este pe lista staţiunilor în care se impun noile măsuri începând de duminică. Oamenii sunt extrem de revoltaţi, mai ales că, spun ei, de la începutul pandemiei, au făcut tot posibilul să le asigure turiştilor cele mai sigure condiţii.

Anișoara Groza - administrator pensiune: Facem investitii in terasa. Invelim terasa tot din grija pentru turist. Punem o gramada de dezinfectanti. Pui incalzitoare. Faci investii un an de zile. Dupa aia nu e bun in timpul iernii. vino si da jos tot ce insemana invalitoare. Nu e bun nimic.

Au respectat toate măsurile de protecţie sperând că aşa vor reuşi să îşi ţină afacerile pe linia de plutire. Decizia autorităţilor de a limita gradul de ocupare a hotelurilor şi penisunilor la 70% din capacitate i-ar putea băga însă în faliment.

Viorel Botezatu - administrator pensiune: Vatra dornei este o statiune care se axeaza mai mult pe turismul de weekend. De la posibilitatea sa ai doua zile pe saptamana ocupate suta la suta, ajungi sa ai numai doua zile ocupate 70%. E destul de greu.

Veştile nu sunt bune nici pentru turişti, care se aşteptau să se bucure de zăpada de pe pârtii încă cel puţin două săptămâni de acum înainte. Odată cu noile reguli, reprezentanţii penisunilor şi hotelurilor sunt obligaţi să renunţe la o parte din rezervări. 

Petru Ariciuc - șef CNIPT Vatra Dornei: O parte din agentii economici au fost contactati de agentiile din tara sa pice de acord la care turisti vor renunta. E destul de greu sa te hotarasti din 4 camere, una sa o eliberezi. Asta insemana ca vor trebuie sa retunreze o parte din banii luati ca avans pentru cazarile din perioada urmatoare. 

Turiştii sunt sfătuiţi sa se informeze din timp

Situaţia este simlară şi în Poiana Braşov.

Claudiu Loghin - reporter Observator: Suntem in plin sezon al sportuilor de iarna. Starea partiilor in P Brasov si in Masivul postavarul  este foarte buna si in acest context multi dintre hotelieri au deja ocupate peste 70% din locurile de cazare pentru perioada urmtoare. 

Doar că, la fel ca în toate staţiunile montane, vor trebui să renunţe la rezervări până vor ajunge sub pragul de 70%.

Gabriel Rosca, administrator hotel: Ultimele rezervari facute s-au anulat Poate cineva sa ne dea in judecata, dar asta e. Ne asuma si avem procedura, pentru ca avem suport din partea Guvernului.

Roxana Cojocea, reprezentant Asociatia de Turism "Poiana Brasov": Docamdata vorbim de o perioada de 30 de zile, iar noi speram ca dupa aceste 30 de zile masura sa nu se pepetueze. 

Turiştii care îşi fac rezervari sunt sfătuiţi sa se informeze din timp şi temeinic asupra gradului de ocupare din unitatea de cazare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Noi restricții pentru hotelurile de la munte. Operatorii de turism riscă să intre în faliment