Antena Meniu Search
x

Video Nouă lovitură pentru mafia gunoaielor. Indivizi care ar fi umplut vestul României cu deşeuri din alte ţări, săltaţi de mascaţi

Val de percheziţii la mafia gunoaielor. Mascaţii de la crimă organizată au bătut iar la uşa membrilor grupării care, în toamnă, au umplut vestul României cu deşeuri din alte ţări. Mai mulţi suspecţi din Arad au fost duşi la audieri. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 16.04.2024, 13:49

Vezi și

În total, şapte percheziţii au fost făcute astăzi în judeţul Arad de către procurorii DIICOT însoţiţi de inspectorii ANAF, dar şi de de comisarii Gărzii Naţionale de Mediu. Au fost scotocite şase locuinţe, dar şi sediul unei societăţi comerciale, iar cinci suspecţi au ajuns la Timişoara, la audieri.

Patru şoferi şi patronul unei firme de transport, bănuiţi că introducerea în ţară deşeuri din spaţiul intracomunitar

Este vorba despre patru şoferi şi patronul unei firme de transport, care sunt bănuiţi că, din anul 2021 s-au constituit într-un grup infracţional organizat şi s-au specializat pe introducerea de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar. Iar acţiunea de astăzi vine după ce, în toamnă, procurorii au organizat o acţiune fără precedent în mai multe judeţe din ţară. În octombrie 2023, au avut loc simultan 44 de percheziţii în Arad, Bihor, Hunedoara, Sibiu şi Alba, la cei care aduceau deşeuri din vestul Europei. În total, 57 de transporturi au fost interceptate, iar cantitatea de deşeuri a fost de 1.500 de tone. "Deşi, potrivit OUG nr. 195/2005, privind protecţia mediului, introducerea pe teritoriul României a deşeurilor de orice natură, în scopul eliminării acestora, este interzisă, sub pretextul efectuării unor operaţiuni de valorificare/reciclare, membrii grupului infracţional, pe fiecare palier sau nivel de execuţie, ar fi acţionat pentru introducerea ilegală în ţară a deşeurilor, punând astfel în pericol sănătatea populaţiei şi mediul înconjurător. 

Aceştia ar fi profitat şi de faptul că în România preţul de procesare şi reciclare a deşeurilor (80 lei/tonă), este unul dintre cele mai mici din Uniunea Europeană, urmărind astfel să obţină în mod facil câştiguri financiare importante", au transmis atunci procurorii DIICOT.

Acum, vorbim despre un nou dosar penal pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă organizată. Audierile se vor desfășura la sediul DIICOT Timișoara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Nouă lovitură pentru mafia gunoaielor. Indivizi care ar fi umplut vestul României cu deşeuri din alte ţări, săltaţi de mascaţi