Antena Meniu Search
x

"Nu am ameninţat-o, e nebună". Politicianul, care s-a baricadat în casă cu trei arme, aruncă vina pe victimă. A fost reținut pentru 24 de ore

Intervenţie la limită în Capitală, cu zeci de negociatori, lunetişti şi mascaţi. Un fost poliţist, actual politician, şi-a ameninţat vecinii cu moartea, iar apoi s-a baricadat în casă. Totul se putea termina cu o nenorocire. Individul avea în locuinţă trei pistoale. După zece ore de negocieri, mascaţii au intrat în forţă peste el şi l-au încătuşat. Numele individului apare în scandalul microfoanelor plantate în casa fostului ministru de interne, Carmen Dan, preşedinta partidului din care face acum parte. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar la ieşirea din secţia de Poliţie a aruncat întreaga vină chiar pe victimă.

de Redactia Observator

la 09.01.2024, 09:24

Vezi și

Reporter: De ce aţi spart geamul de la casă?

Bărbat: Nu l-am spart eu, era spart cred că de trei luni de zile.

Reporter: Şi de ce aţi ameninţat-o cu moartea?

Bărbat: Nu am ameninţat-o, dumneai e nebună.

Pe acelaşi subiect

Reporter: Cum este?

Bărbat: E nebună doamna.

Încătuşat, fostul poliţist şi-a susţinut nevinovăţia în faţa presei. Nu a reuşit însă să îi convingă şi pe anchetatori. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă. Mai mult, bărbatul riscă să rămână fără permis port-armă, după scandalul creat.

Acesta a fost finalul operațiunii care a ţinut în şah zeci de poliţişti, mascaţi, lunetişti şi negociatori. Fostul poliţist, un bărbat de 56 de ani, a fost scos cu forţa din casă, flancat de mascaţi de la forţele de intervenţie speciale, înarmaţi până-n dinţi.

În blocul din sectorul cinci al Capitalei, coșmarul oamenilor a început duminică, la miezul nopţii. Cei doi soţi de la parter dormeau când s-au trezit în zgomotul bubuiturilor vecinului de deasupra, un poliţist ieşit la pensie şi actual politician. Scandalul s-a întâmplat în aceeaşi clădire cu sediul de partid, filiala din sectorul 5 a Mişcării România Suverană. 

Mărturiile victimei

Alexandru Pascu, fiul victimei: A strigat la el să înceteze, el făcea nişte zgomote îngrozitoare. Bocăneli, nu ştiu ce făcea exact. El tot înjura. O ameninţa pe mama.

Deranjată, femeia i-a spus să înceteze. Dar asta doar l-a întărâtat şi mai tare pe fostul angajat MAI. Nervos peste măsură, a coborât din apartament şi a încercat să intre peste oameni. Speriată, femeia a sunat la 112.

Victimă: Pe la ora 2.30 a fost o tăcere aşa parcă prevestea. Şi a început.Trepida patul, lustra. S-a urcat de la el de pe geam pe hol cu toporul. Înjurături, înjurături. Când am văzut că a coborât şi mi-a oprit apa, am văzut că se îngroaşă gluma. Mi-a spart geamul să intre în casă.

Două ore mai târziu, vecinii sună din nou la 112 şi spun că sunt ameninţaţi cu moartea. Poliţiştii vin în mai puţin de cinci minute şi îl găsesc pe fostul ofiţer baricadat în casă. Cer suplimentarea forțelor de intervenție.

Bogdan Dinu, reporter Observator: La faţa locului a fost trimisă întreaga echipă de asalt a poliţiei, formată din negociatori, medici, dar şi lunetişti care l-au ţinut în vizor în permanenţă pe bărbat.

În tot acest timp, în jurul blocului s-a instalat panica. Strada a fost blocată, lunetiştii aşezaţi strategic la ferestre pentru a-i urmări fiecare mişcare, iar o echipă de negociatori au încearcat să-l convingă să iasă din casă. În permanenţă, echipele speciale de intervenţie au patrulat cu arma la vedere, pregătite pentru ce e mai rău. După mai bine de 10 ore de la apelul la 112, poliţiştii se pregătesc să îl scoată pe bărbat.

Trupele speciale îl iau pe sus pe fostul poliţist. Îi pun cătuşele şi îl duc direct la audieri. În casă, alţi anchetatori rămân la percheziţii. Totul se putea termina cu o tragedie. Găsesc în locuinţă trei arme, două dintre ele - letale. Pentru toate avea permis.

Crina Eșanu, Poliția Capitalei: Din cercetări s-a stabilit că femeia ar mai fi fost ameninţată şi în alte situaţii.

Controversele legate de fostul angajat MAI

Mai exact, de şase ani îi terorizează pe cei din bloc. Mai are două dosare de ameninţare cu violenţă cu un vecin, după ce nu s-au înţeles cu un loc de parcare. Bărbatul a lucrat în Ministerul de Interne până în 2016, când s-a pensionat. A fost angajat şi la SRI şi Direcția Generală de Protecție Internă.

La pensie, s-a alăturat Partidului Mișcarea România Suverană, condus de fostul ministru de Interne Carmen Dan. Surprinzător, numele său apare în scandalul din noiembrie 2017, când Carmen Dan anunţa că a găsit într-o priză din apartamentul său un dispozitiv de ascultare. După anchetă, s-a stabilit că microfonul a fost plantat chiar de fostul poliţist, omul său de încredere. Dosarul a fost clasat. Preşedinta partidului spune că, pentru gestul de ieri, fostul poliţist va fi sancţionat politic, dar nu comentează implicarea lui în dosarul microfonului plantat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Nu am ameninţat-o, e nebună". Politicianul, care s-a baricadat în casă cu trei arme, aruncă vina pe victimă. A fost reținut pentru 24 de ore