Antena Meniu Search
x

O asistentă din Bucureşti ar fi vândut ilegal medicamente de un milion de lei. Ajutată de medici, ar fi falsificat reţete medicale

21 de percheziții au avut loc în București și județul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum și la sediile unor instituții. O asistentă ar fi falsificat mii de rețete, cu sprijinul unor medici și farmacii, pentru a obține medicamente și a le vinde.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 09:55

Medicamentele ar fi fost obținute în baza unei înțelegeri prealabile cu alți angajați ai unui lanț de farmacii
Medicamentele ar fi fost obținute în baza unei înțelegeri prealabile cu alți angajați ai unui lanț de farmacii - Poliţia Română

Polițiști din București au pus în executare, marți, 21 de mandate de percheziție în București și județul Ilfov, la domiciliul a 17 persoane, precum și la sediile unor instituții, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic în formă continuată (peste 2.800 de acte materiale) și înșelăciune (peste 1.300 de acte materiale), prejudiciul fiind de peste 1.000.000 de lei.

În perioada ianuarie 2023 – ianuarie 2024, o femeie, în vârstă de 32 de ani, având calitatea de asistent medical și recepționeră în cadrul unei clinici medicale private, cu punct de lucru în Sectorul 1, ar fi falsificat rețete, prin introducerea unor date fictive în sistemul informatic, pentru a intra în posesia unor medicamente în mod gratuit și pentru a le vinde.

De cine a fost ajutată asistenta medicală

Articolul continuă după reclamă

Probatoriul a scos la iveală că în urma falsificării rețetelor, medicamentele ar fi fost obținute în baza unei înțelegeri prealabile cu alți angajați ai unui lanț de farmacii, dar și cu sprijinul altor persoane, apropiați ai asistentei medicale în cauză, și vândute fie prin intermediul platformelor comerciale, fie prin intermediul rețelelor de socializare.

Falsificarea era făcută de către asistenta în cauză, cu sprijinul și cu acordul a patru medici, angajați în cadrul aceluiași punct de lucru al clinicii private, ce nu aveau competența necesară să le prescrie.

Astfel, 13 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 47 de ani, sunt urmărite penal. La percheziții s-au găsit mai multe bunuri de interes în cauză, informează Poliția Capitalei. De asemenea, persoanele vizate au fost conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care au fost puse în aplicare, față de 13 dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate în fața instanței cu propuneri legale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Călătoriți cu trenul pe caniculă?
Observator » Evenimente » O asistentă din Bucureşti ar fi vândut ilegal medicamente de un milion de lei. Ajutată de medici, ar fi falsificat reţete medicale