Antena Meniu Search
x

Video O bătrânică de 93 de ani din Constanţa, la un pas de moarte, după ce în apartamentul ei de la etajul 9 a avut loc o explozie urmată de un incendiu

Au fost momente de coşmar, ieri, într-un bloc din Constanţa. O explozie, urmată de incendiu, s-a produs într-un apartament în care locuia o femeie de 93 de ani. Zeci de persoane au fugit din calea deflagraţiei, ori au fost evacuate de pompieri. Proprietara locuinţei însă a fost transportată la spital. Şi în Galaţi, un incendiu izbuncit la etajul trei al unui imobil a scos oamenii din case. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 18.03.2024, 08:20

Vezi și

Alarma s-a dat ieri, în jurul prânzului, când oamenii au observat fumul negru care ieşea pe geamurile sparte ale apartamentului. 

Cristina Niţă, reporter Observator: Incendiul a izbucnit la etajul 9 al acestui bloc. Pompierii au intervenit cu autoscara pentru a stinge flăcările.

Femeie: Eu locuiesc în blocul de vis-a-vis şi aveam geamul deschis şi am simţit miros de fum şi nu ştiam de unde. Când m-am uitat în faţă, deja se vedea flacăra cum se ridica în sus. Au început să trosnească geamurile şi ştiam că acolo locuia o bătrână şi chiar m-am speriat. 

La un pas de moarte

Pe acelaşi subiect

22 de persoane s-au autoevacuat, iar alţi 26 de locatari, printre care şi doi copii, au fost scoşi afară de pompieri.

Colonel Dan Constantinescu, ISU Constanţa: Au fost evacuate persoanele de la etajele 8 şi 10. Au fost evacuate inclusiv cu auto-platforma pentru a nu inhala fum pe casa scării.

Reporter-fată: Oamenii au ieşit mulţi din bloc?

- Au ieşit da, foarte mulţi au ieşit, şi prin faţă, şi prin spate au ieşit. Şi mulţi copii, copii mici. -Speriaţi?

- Foarte... plângeau.

Din fericire, bătrâna care locuia în apartamentul distrus de flăcări a suferit doar un atac de panică şi o uşoară intoxicaţie cu fum, însă a fost transportată la spital. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 80 de metri pătraţi, iar mai multe bunuri au fost distruse de flăcări.

Colonel Dan Constantinescu, ISU Constanţa: Din primele cercetări la faţa locului se pare că este vorba despre un scurtcircuit din cauza unei siguranţe improvizate la un aparat electric.

Şi la Galaţi liniştea locatarilor dintr-un bloc a fost tulburată, după ce un incendiu a izbucnit într-un apartament aflat la etajul 3. Din cauza fumului răspândit pe casa scării, pompierii au evacuat 12 persoane, iar alte 12 au reuşit să iasă singure din case. Proprietarul locuinţei a ajuns la spital, după ce a suferit arsuri la nivelul mâinilor şi a feţei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » O bătrânică de 93 de ani din Constanţa, la un pas de moarte, după ce în apartamentul ei de la etajul 9 a avut loc o explozie urmată de un incendiu