Antena Meniu Search
x

Video "Era o mamă perfectă!" Ștefania a murit încercând să își salveze cei trei copii din flăcări, în Bologna. Giulia, Mattia și Giorgia au pierit chiar în camera lor

Tragedie românească în Italia. Ştefania, o femeie de 32 de ani şi cei trei copii ai ei au murit într-un incendiu care a cuprins apartamentul lor din Bologna. Tatăl a intrat în şoc când a aflat şi a fost internat în spital. Vecinii sunt marcaţi de drama cumplită, care i-a impresionat până şi pe oficialii italieni.  

de Cornelia Crîşmaru

la 15.03.2024, 20:17

Vezi și

Incendiul a izbucnit în toiul nopţii, nori grei de fum au început să iasă din apartamentul româncei. Pompierii chemaţi în grabă de vecini au dat peste o scenă cumplită.

Pierluigi Pinto, subcomisar poliţie: Erau toţi în aceeaşi cameră, copiii erau foarte mici, printre ei gemeni, un băieţel şi o fetiţă, născuţi în 2022. Abia dacă aveau doi ani.

Au murit chiar în camera lor

Giulia şi Mattia, gemenii de doi ani, au fost găsiţi fără suflare. La fel şi surioara lor mai mare, Giorgia, de 6 ani. Doar mama mai era în viaţă. Însă Ştefania Alexandra Nistor, românca de 32 de ani, a murit în drum spre spital.

Pe acelaşi subiect

Lucia Pricopi, prietena Ştefaniei: Copilaşiii erau aşa de frumoşi. Erau doi îngeraşi frumoşi, gemenii. Am rămas foarte emoţionată de cazul ăsta.

Şi vecinii italieni ai româncei au doar cuvinte de laudă.

Vecină: Ea era o mamă perfectă! Mergea peste tot cu copiii. Copiii erau atât de adorabili! Mă pregăteam deja de ieri să cumpăr ouă de Paşte pentru copii. Cea mare era adorabilă, afectuoasă, educată.

Cornelia Crîşmaru, corespondent Observator în Italia: Tragedia care a îndurerat Bologna s-a petrecut la etajul patru al acestei clădiri din spatele meu. Cauza incendiului a fost un scurt-circuit la reşoul folosit pentru încălzirea camerei celor mici, arată datele preliminare din achetă. Mama ar fi fugit în dormitor pentru a-şi salva copiii, dar a leşinat din cauza fumului.

Incendiul nu a fost unul de proporţii. Dar a degajat mult fum, ceea ce le a fost fatal mamei şi copiilor. Tatăl celor mici a aflat vestea la telefon. Era separat de Ştefania. Martorii spun că a venit imediat la locul tragediei, direct de la muncă, îmbrăcat în hainele de lucru. Nu a putut rosti niciun cuvânt. A fost apoi doborât de şoc şi dus la spital.

"Viaţa trebuie trăită intens"

Vecină: Tatăl e tată, dar nu era căsătorit cu ea. La început, locuia aici şi el, dar nu l-am mai văzut de foarte mult timp.

Printre primii ajunşi la locul tragediei au fost şi părinţii Ştefaniei. Au avut apoi sarcina dureroasă de a identifica trupurile fiicei şi ale nepoţilor, la morgă. Primarul din Bologna a promis că va face totul pentru a-i sprijini.

Matteo Lepore, primarul oraşului Bologna: Ceea ce s-a întâmplat este cu adevărat incredibil, o tragedie care a lovit o familie, trei copii şi o mamă.

"Viaţa trebuie trăită intens". A fost moto-ul Ştefaniei pe reţelele sociale.  

Tragedia l-a impresionat şi pe ministrul italian de Interne, Matteo Piantedosi. "Sunt profund întristat de moartea unei femei și a celor trei copii ai ei. Rămân alături de familie şi îmi exprim condoleanţele"

Apartamentul româncei va rămâne sigilat până la finalizarea anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Era o mamă perfectă!" Ștefania a murit încercând să își salveze cei trei copii din flăcări, în Bologna. Giulia, Mattia și Giorgia au pierit chiar în camera lor