Antena Meniu Search
x

O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat pe DN 15, la Grințieș, în Neamț. Locuitorii din zonă au fost evacuați

O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat pe DN 15, la Grințieș, în județul Neamț. Din cauza substanței extrem de inflamabile, locuitorii aflați în casele din apropierea accidentului au fost evacuați.

de Redactia Observator

la 20.01.2022, 09:22

O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat pe DN 15, la Grințieș
O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat pe DN 15, la Grințieș - ISU Neamt

Accidentul s-a produs, joi, pe un carosabil uscat, într-o curbă, după ce șoferul cisternei încărcată cu xilen (solvent folosit în laborator) nu ar fi adaptat viteza și s-a răsturnat. Din fericire, nu au existat persoane rănite în urma accidentului.

Potrivit ISU Neamț, la locul accidentului au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Grințieș. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. 

Locuitorii din 7 gospodării au fost evacuați

De asemenea, 10 persoane din 7 gospodării din apropierea producerii evenimentului au fost evacuate de urgență.

Pe acelaşi subiect

„Zona în care s-a produs accidentul este locuită, astfel că în acest moment se acţionează pentru îndepărtarea persoanelor din proximitatea zonei afectate”, a transmis IPJ Neamț.

Traficul în zona a fost blocat

„Circulația în zonă este blocată, traficul fiind dirijat de polițiștii rutieri pe rute ocolitoare”, a precizat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Ulterior, Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că traficul a fost reluat pe un sens, alternativ, pe DN 15 Piatra Neamț-Toplița, în localitatea Grințieș, județul Neamț, întrucât nu mai există risc de explozie în zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O cisternă încărcată cu xilen s-a răsturnat pe DN 15, la Grințieș, în Neamț. Locuitorii din zonă au fost evacuați