Antena Meniu Search
x

Video O familie cu doi copii mici a trăit momente de groază în Masivul Ceahlău. S-au rătăcit noaptea într-o zonă cu animale sălbatice

O familie cu doi copii, unul de trei ani şi celălalt de cinci ani, a trecut prin momente de groază în Masivul Ceahlău. Turiştii surprinşi de lăsarea întunericului au fost recuperaţi de salvamontiştii din Neamţ, după ce s-au rătăcit pe un traseu montan din zona Cabanei Dochia.

de Angela Bertea

la 27.10.2022, 15:18

Vezi și

Turiștii au fost gășiți speriați și epuizați, în special copiii. Norocul lor a fost vremea prietenoasă, temperaturile fiind destul de ridicate pentru această perioadă și nu au dus la complicații. Conform salvamontiștilor, traseul ales de familie a fost unul destul de dificil, mai ales în cazul copiilor, iar ora aleasă, 16, pentru a coborî de la cabană nu a fost una potrivită. Ceea ce a dus, de altfel, la imposibilitatea lor de a continua traseul, în lipsa unei lumini corespunzătoare. 

Turiștii, salvați după o intervenție de trei ore a salvamontiștilor

Au reușit să parcurgă mai bine de jumătate din traseul montan, însă la un moment dat, surprinși de întuneric, nu au mai putut înainta și au cerut ajutorul. Salvamontiștii au identificat rapid zona, iar turiștii au fost fost îndrumați să rămână pe loc, pentru a nu se îndeparta de reperul din apropierea lor pentru a ajunge salvatorii cât mai repede la ei. Intervenția a durat aproximativ trei ore, fiind coborâti în siguranță în stațiunea Durău.

Riscul la care s-au expus a fost unul destul de mare, având în vedere că zona este populată cu animale sălbatice, iar noaptea deja se instalase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » O familie cu doi copii mici a trăit momente de groază în Masivul Ceahlău. S-au rătăcit noaptea într-o zonă cu animale sălbatice