Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O femeie din Alba, condamnată la un an de închisoare pentru că şi-a abandonat copiii

O femeie din Alba a fost condamnată la un an de închisoare cu amânare pentru că şi-a abandonat copiii. Tatăl micuţilor a fost cel care a depus plângere împotriva mamei. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

de Redactia Observator

la 21.10.2024 , 16:45

O femeie din Alba, condamnată pentru că şi-a abandonat copiii - Profimedia

Femeia din Ocna Mureş nu a mai plătit pensie alimentară de foarte mulţi ani, aşa că bărbatul a luat decizia de a o da în judecată, scrie Alba 24.

Condamnată pentru că şi-a abandonat copiii

O femeie din Alba care și-a părăsit copiii și i-a lăsat în grija tatălui a fost condamnată penal. Este vorba despre un caz de abandon de familie, unde o femeie din Ocna Mureș nu a plătit pensie alimentară timp de mai mulți ani.

Articolul continuă după reclamă

Femeia şi bărbatul au împreună şase copii. În urmă cu mai mulți ani, cei doi s-au despărțit, iar în 2017 femeia a fost obligată de instanță să plătească pentru patru dintre cei șase minori, pensie alimentară. Acesta nu a facut nici un efort pentru a plăti lunar banii, iar bărbatul a acționat-o în instanță pe femeie. La un moment dat aceasta s-a reîntors acasă, a stat o perioadă de timp, dar într-o dimineața a dispărut, din nou.

”În perioada ianuarie 2019 – mai 2022, în calitate de mamă a persoanelor vătămate minore (patru copii), inculpata nu a achitat, cu rea-credință, pensia de întreținere stabilită în favoarea celor din urmă prin sentința civilă a Judecătoriei Aiud, sens în care a acumulat o restanță totală în cuantum de 27.780 lei”, se arată în motivarea instanței.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » Evenimente » O femeie din Alba, condamnată la un an de închisoare pentru că şi-a abandonat copiii