Antena Meniu Search
x

Video O femeie din Vaslui povesteşte cum le-a dat 120.000 de euro unor escroci. Totul a început de la un anunţ de închiriere

O femeie de 64 de ani din Huşi a fost stoarsă de bani în numele unei procuroare celebre din oraş. Dusă de nas şi păcălită cu un anturaj celebru, victima le-a dat escrocilor 120 de mii de euro şi aproape un kilogram de aur. Şase luni a durat toată grozăvia, timp în care infractorii i-au intrat pe sub piele şi au sărăcit-o.

de Redactia Observator

la 11.04.2022, 21:20

Vezi și

Povestea a început în toamna lui 2020. Femeia de 64 de ani, în suferinţă după ce abia îi murise soţul, voia să închirieze un apartament în care nu mai locuia. A pus anunţ şi imediat a găsit o posibilă chiriaşă. Doar că, fără să ştie, zarurile fuseseră aruncate, iar la capătul celălalt al firului era o bandă de escroci. Femeile s-au întâlnit şi au bătut palma, iar, pentru a-i câştiga încrederea, la negocieri a participat şi o persoană cunoscută din oraş.

Păgubita: Persoana începuse să mă viziteze la domiciliu. Aveam nevoie de persoane aproape.

N-a durat mult până când chiriaşa a început să se laude cu anturajul său. Procurori, avocaţi, judecători din toată ţara. Prinsă în mirajul acestor prietenii, femeia n-a avut nicio şansă.

Păgubita: A inceput să îmi ceară anumite sume de bani pentru o persoană cu influenţă, doamnă procuror. Am devenit prietene online. Au început să-mi ceară pentru a face anumite afaceri. Spunând că funcţia pe care o are nu poate să deţină anumite sume de bani importante.

Pe acelaşi subiect

Prietenia avansa, cererile creşteau

Păgubita: Eu scoteam zilnic bani de la bancă ca să le dau lor. La început au plecat de la câteva sute de euro, după care am inceput să dau câte 5000. Am dat 20 de mii de euro.

În doar câteva luni, femeia a scos din bancă sume cuprinse între câteva sute de euro şi ajungând la zeci de mii de euro. Deşi banii erau oferiţi cu titlu de împrumut, singurele dovezi ale acestor împrumuturi erau câteva hârtii scrise de mână şi semnate de cea pe care o primise în chirie.

În total, 120 de mii de euro.

Păgubita: Am făcut împrumut în bancă ca să-i ajut. Pierdeau o vilă nu ştiu unde, o pensiune şi nu ştiu cum m-au convins.

Când banii s-au terminat, hoţii au trecut la nivelul următor.

Păgubita: A început să-mi ceară anumite obiecte din aur. În total 700-800 de grame de aur.

Într-o zi, toată povestea cusută cu aţă albă s-a destrămat.

Păgubita: A uitat să închidă telefonul şi am auzit o discuţie, aşa mi-am dat seama că este o bandă de escroci şi că mi s-a luat tot ce am avut. Toată munca mea şi a soţului de o viaţă.

Victima a făcut imediat plângere la poliţie, iar de un an ancheta bate pasul pe loc. Între timp, banda: 

Păgubita: Se plimbă liniştită prin oraş, fără s-o întrebe nimeni, nimic.

Mihaela Manoliu, IPJ Vaslui: În situaţia în care sunteţi contact de către o persoane care încearcă să vă convingă, sub diferite pretexte, să transferaţi sau să depuneţi sume de bani în conturile unor necunoscuţi, nu daţi curs acestor solicitări

Dacă aţi fost păcăliţi, mergeţi imediat la poliţie şi descrieţi escrocii cât mai detaliat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » O femeie din Vaslui povesteşte cum le-a dat 120.000 de euro unor escroci. Totul a început de la un anunţ de închiriere