Antena Meniu Search
x

Escrocherie online de 22 milioane de euro. Un român extrădat în Irlanda, acuzat în legătură cu o înșelăciune de proporții

Presa din Irlanda a publicat imagini cu Alexandru Olteanu, un român în vârstă de 35 de ani acuzat de o presupusă escrocherie online în valoare de 22 de milioane de euro. Tânărului i se aduc 25 de capete de acuzare.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.02.2022, 17:41

Escrocherie online de 22 milioane de euro. Irlandezii acuză un român de o fraudă uriașă - thesun.ie / Profimedia

Alexandru Olteanu a fost extrădat în Irlanda vineri, pe 4 februarie. El va fi judecat pentru 11 capete de acuzare de spălare de bani, 14 capete de acuzare de folosirea unui instrument fals şi o acuzaţie de furt, notează The Irish Sun.

"Arestarea face parte din Operaţiunea Omena, o investigaţie condusă de serviciile de informaţii ale Biroului Naţional de Criminalitate Economică a Gardai asupra unei organizaţii criminale implicată în vânzarea frauduloasă pe site-uri web la mâna a doua din Europa şi spălarea ulterioară a veniturilor acestor infracţiuni printr-o reţea de bănci, conturi deschise folosind identităţi false", au informat reprezentanţii Poliţiei din Irlanda.

Escrocii ar fi spălat aproape 7 milioane de euro prin conturi bancare din Irlanda

Rețeaua de escroci ar fi furat peste 22 de milioane de euro de la victime din toată Europa, până la sfârşitul anului 2020, şi ar fi spălat 6.770.036 de euro din aceşti bani prin conturi bancare din Irlanda.

Alexandru Olteanu nu este singurul român acuzat în acest dosar. Daniel Semen a apărut în faţa instenței irlandeze, săptămâna trecută, fiind judecat pentru şapte capete de acuzare de spălare de bani şi folosire a unui instrument fals.

Poliţia irlandeză mai caută cel puţin alţi doi membri ai organizaţiei infracţionale, un bărbat şi o femeie, în cadrul operațiunii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Escrocherie online de 22 milioane de euro. Un român extrădat în Irlanda, acuzat în legătură cu o înșelăciune de proporții