Antena Meniu Search
x

O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid, crezând că e bomboană. Mama a sunat cu disperare la 112

La un pas de tragedie. O fetiţă de doi ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit din greşeală o capsulă de detergent lichid, crezând că e o bomboană. Mama micuţei a sunat imediat la salvare.

de Redactia Observator

la 24.08.2023, 12:35

- Shutterstock

O fetiță în vârstă de 2 ani, din localitatea Tudora, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a înghițit, accidental, o capsulă de detergent lichid. Mama micuței a sunat imediat după ajutor la 112. 

La faţa locului a ajuns un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD, care a constatat că fetiţa este conştientă, apoi copila a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

ISU Botoşani recomandă părinţilor să îi supravegheze cu atenţie pe cei mici

"Copiii sunt foarte curioși și imprevizibili și, încă de mici, vor să experimenteze lucruri noi. De aceea este foarte important ca aceștia să fie supravegheați în permanență, mai ales în primii ani de viață, când au tendința de a duce la gură sau nas toate obiectele pe care le găsesc", transmit ISU Botoşani.

Pentru a preveni altfel de situații, ISU Botoșani vă recomandă

  • Păstrați substanțele toxice ( agenții de înălbire, detergenții de rufe sau vase, produsele pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțele pentru curatat mobila și alți produși de curățare, insecticidele etc) doar în ambalajele originale și depozitează-le în locuri inaccesibile copiilor (magazii sau dulapuri încuiate).
  • Nu lăsați la îndemâna copiilor medicamente și nu le spuneți că sunt "bomboane" sau "dulceață".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » O fetiţă de 2 ani din Botoşani a ajuns la spital, după ce a înghiţit o capsulă de detergent lichid, crezând că e bomboană. Mama a sunat cu disperare la 112