Antena Meniu Search
x

Foto O fetiță de 4 ani din Onești și-a prins mâna într-un tocător electric. Copila a înfruntat intervenția medicilor cu un curaj uimitor

O fetiţă de patru ani din localitatea Oneşti şi-a prins mâna în mod accidental în tocătorul electric, într-un moment de neatenţie al părinţilor, ea fiind transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi.

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 18:09

fetiță cu mâna prinsă într-un tocător de carne
O fetiță de 4 ani din Onești și-a prins mâna într-un tocător electric. Intervenția medicilor, extrem de dificilă - Observator

UPDATE: "Copilul care a suferit un accident complex de mână prin strivire tăiere (tocător electric de carne), a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Copilul a fost transportat în sala de operații, s-a realizat până acum scoaterea aparatului electric și evaluarea leziunilor. Se începe intervenția chirurgicală propriu zisă de revascularizare a degetelor amputate", au transmis medicii ieșeni.

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că fetiţa a fost preluată iniţial de Ambulanţa din Oneşti, dar că, din cauza gravităţii cazului, s-a impus trimiterea elicopterului SMURD pentru a o aduce la Iaşi. 

"Am trimis elicopterul să preia fetiţa în vârstă de patru ani. Este un accident casnic, şi-a prins mâna în tocătorul electric, în mod accidental, într-un moment de neatenţie al părinţilor. A fost adusă de elicopter la Spitalul de Copii din Iaşi. Nu s-a reuşit deocamdată scoaterea mâinii din maşina de tocat, fiind vorba de un material foarte dur. Colegii de la descarcerare vor încerca împreună cu medicii ortopezi, dar şi cu mecanicii de la spital să taie materialul, fără să producă leziuni suplimentare", a declarat, inițial, medicul Diana Cimpoeşu. 

Potrivit medicului ieşean, fetiţa este cooperantă şi liniştită, a comunicat permanent cu echipa medicală, iar la un moment dat a vizionat desene animate pe telefonul mobil al medicilor care au intervenit, transmite news.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » O fetiță de 4 ani din Onești și-a prins mâna într-un tocător electric. Copila a înfruntat intervenția medicilor cu un curaj uimitor