Antena Meniu Search
x

Video O furtună puternică, de Cod Roșu, le-a testat credința pelerinilor de la Mănăstirea Nicula. A plouat în 2 ore cât pentru toată luna

Ploaia s-a abătut şi peste pelerinii de la Mănăstirea Nicula. Un Cod Roşu de furtuni şi vreme severă le-a testat credinţa oamenilor veniţi să se închine la icoana făcătoare de minuni. În două ore, a plouat cât pentru toată luna. La prânz, o procesiune i-a purtat pe oameni, pe jos, pe un traseu de aproape şapte kilometri. Peste 20.000 de pelerini sunt pregătiţi pentru o noapte albă, pe furtună. Înseratul aduce slujba mult aşteptată. Icoana Maicii Domnului va fi scoasă, iar oamenii se vor putea închina în curtea lăcaşului. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.08.2022, 20:00

Vezi și

La prânz, sute de credincioşi, alături mitropolitul Clujului şi un alai de preoţi, au luat drumul credinţei, bătătorit an de an. Au pornit pe jos din Gherla şi au urcat şapte kilometri până pe Dealul Mănăstirii. Un singur gând îi uneşte pe toţi: să ajungă la Mănăstirea Nicula şi să se roage.

Alex Prunean, reporter Observator: În acest moment sunt peste 20.000 de oameni la Mănăstirea Nicula, iar câmpul din spatele bisericii este plin până la refuz. Mulţi dintre ei au venit cu cortul, dar după cum vedeţi, şi mai mulţi vor înnopta doar pe patură sau chiar direct pe iarbă, sub cerul liber. 

Fiecare petic de iarbă e acoperit la Mănăstirea Nicula

Elena vine din Vâlcea. Şi-a găsit loc pe treptele bisericii. Va dormi pe pătură, sub cerul liber. Cu rugăciunea în gând, pelerinii s-au aşezat la coadă, să ajungă la icoana Fecioarei Maria, despre care se spune că este făcătoare de minuni. 

Pe acelaşi subiect

Mihaela s-a mutat de ani buni în Austria. Îşi ia concediu de fiecare dată şi vine să se roage aici.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici măcar o ploaie torenţială, venită parcă de nicăieri, nu i-a dat înapoi pe credincioşi. Un mesaj RO-ALERT, în care oamenii era atenţionaţi de codul portocaliu de vreme severă care s-a abătut peste Cluj, a spart liniştea de ceremonie din curtea mănăstirii. 

Punctul culminant al pelerinajului va fi la diseară la ora 22, când icoana va fi scoasă din biserică pe braţe de preoţi şi pusă pe altar, în faţa tuturor. La miezul nopţii, se va înconjura mănăstirea cu ea, de trei ori. Mâine, dupa Sfânta Liturghie, pelerinii vor primi bucate gătite de călugări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » O furtună puternică, de Cod Roșu, le-a testat credința pelerinilor de la Mănăstirea Nicula. A plouat în 2 ore cât pentru toată luna