Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Nicula, pentru a participa la pelerinajul de Adormirea Maicii Domnului

Cu o zi înainte de marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, zeci de mii de credincioşi iau drumul Mănăstirii Nicula din Cluj. Procesiunea principală a început, iar oamenii au pornit la pas, din Gherla şi vor urca până în dealul mănăstirii.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 14.08.2022, 16:12

Vezi și

Mii de credincioși și-au început încă de ieri drumul credinței la Mănăstirea Nicula. Sunt pelerini veniți din toate colțurile țării, uniți în același gând. În jurul lăcașului se vorbește puțin, fiindcă oamenii se roagă.

Credincioșii vor parcurge un drum de șapte kilometrii, pe jos 

Șapte kilometrii au de parcurs toți pelerinii, de la biserica din Gherla de unde au pornit și până sus în deal, la Mănăstirea Nicula. Mulți dintre credincioși sunt în vârstă și chiar bolnavi și recunosc că le va fi destul de greu să ducă până la final acest pelerinaj, dar spun că în numele credinței merită.

Credincioasă: „De când suntem mici venim la Mânăstirea Nicula. Pentru copii, pentru sănătate în primul rând și pentru binele țării."

Pe acelaşi subiect

Curtea mănăstirii e plină ochi iar credincioșii țin în mână cărți de rugăciune. 50.00 de pelerini sunt așteptați în acest an la Cluj. Cu toții vor să ajungă să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, despre care se spune că în 1669 a lăcrimat timp de 26 de zile.

Daria are 20 de ani și vine la Mănăstirea Nicula, din Bistrița Năsăud. Este o tradiție de când avea 11 ani. Își va petrece nopțile în cort, în rugăciune și post. Întrebată care este motivul pentru care ajunge în fiecare an aici, aceasta a spus că totul se datorează credinței.

Daria, credincioasă: „ajutorul pe care ni-l oferă mama domnului, credința și locul ăsta.”

Pantelimon Mocan, preot: „Cu pregătirea suntem pe ultima sută de metri. Lumea începe să vină tot mai multă și mâncare este destulă.”

Pelerinajul se încheie luni, la amiază, după sfânta liturghie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de credincioși s-au adunat la Mănăstirea Nicula, pentru a participa la pelerinajul de Adormirea Maicii Domnului