Antena Meniu Search
x
LIVE

O mie de români sunt izolaţi în case, 17 în carantină, suspecţi de coronavirus

O mie de români sunt izolaţi în case, 17 sunt în carantină, suspecţi de coronavirus. Autorităţile au aununţat că sunt peste 4000 de locuri disponibile pentru carantina celor infectaţi.

De Cosmin Stăniloiu la 25.02.2020, 09:46
O mie de români sunt izolaţi în case, 17 în carantină, suspecţi de coronavirus
Fotografie cu caracter ilustrativ - hepta
  • Românii veniţi din Italia s-au autoizolat la domiciliu.
  • Doi români veniţi din China au refuzat să se izoleze.

O mie de români sunt izolaţi în case, 17 sunt în carantină, suspecţi de coronavirus. Autorităţile au aununţat că sunt peste 4000 de locuri disponibile pentru carantina celor infectaţi.

Un număr de 17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că, în Neamţ, două persoane venite din China nu au respectat măsurile privind izolarea la domiciliu şi riscă amendă sau închisoare. La nivel naţional sunt peste 4.000 de locuri de carantină, în 125 de locaţii. Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, luni seară nemaifiind în lucru alte teste.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, că sunt 4.172 locuri de carantină la nivel naţional, în 125 de locaţii aflate în 121 de localităţi din 40 de judeţe. De asemenea, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat că sunt disponibile în jur de 2.500 de paturi în toate secţiile şi spitalele de boli infecţioase, din care 95 sunt pentru terapie intensivă.

Vela a mai prezentat un caz din judeţul Neamţ, unde două persoane venite din China nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu.

Pe acelaşi subiect

"Doi vânzători în magazin, din judeţul Neamt, veniţi din China, nu au respectat indicaţiile de izolare la domiciliu. Nu au fost pozitivi la verificare şi trebuiau să stea 14 zile în izolare la domiciliu. Sunt poze puse la dispozitia IPJ şi DSP cu ei. Fapta lor va fi documentată de IPJ şi vom afla mâine soluţia luată. Procurorul va decide pedeapsa”, a declarat Marcel Vela, care a adăugat că cei doi riscă fie o amendă, fie închisoare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a prezentat şi situaţia românilor aflaţi în carantină, spunând că au fost doi cetăţeni veniţi din China, din Wuhan, care au plecat, iar acum sunt cele şase persoane aduse din Japonia de pe vasul de croazieră Diamond Princess, în Dolj mai sunt în carantină alte 8 persoane venite din Italia (Lodi), iar în Galaţi alte 3 persoane, de asemenea, venite din Italia.

Ministrul Sănătăţii a spus că alte aproximativ 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu.

De asemenea, directorul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat că nu este niciun caz de infectare confirmat în România şi că nu mai sunt în lucru teste la acest moment, cele făcute fiind negative.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » O mie de români sunt izolaţi în case, 17 în carantină, suspecţi de coronavirus