Antena Meniu Search
x

Video O minoră a intrat în depresie severă, după ce ar fi fost agresată sexual de tatăl ei, jandarm. De ce de nouă luni nu a fost luată nicio măsură

O mamă îşi acuză fostul soţ, jandarm, că şi-a agresat sexual copilul. Bărbatul ar fi atins-o pe fiica cea mică în zonele intime şi, deşi mama a depus plângere la Parchet, nu se întâmplă nimic. Au trecut nouă luni de la denunţ, dar bărbatul nu e cercetat pentru abuz sexual pentru că lipseşte de la dosar o expertiză INML. Din cauza depresiei, fetiţa ar fi încercat de mai multe ori să-şi facă rău singură.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 10.08.2021, 20:23

Vezi și
  • Minora ar fi fost agresată de tatăl ei pe când avea doar 10 ani.

Mama victimei: A spus că a fost violent şi are imagini urâte cu el, din trecut, şi i-au dat diagnostic depresie severă.

Este mărturia Anei. Îi protejăm identitatea pentru că îi e teamă de cel alături de care a trăit mai bine de 16 ani. E mama unei fete de 13 ani. Un copil marcat pe viaţă, cu două tentative de a-şi face rău singură. 

Mama victimei: Cam la şase luni de la divorţ mi-a povestit că, pe când avea ea 10 ani, taică-su, fiind în stare de ebrietate, a încercat să o atingă pe sâni şi în zona intimă. A fugit în baie şi s-a închis în baie şi el, în urma ei, ţipa că dacă spune ceva o omoară. A picat cerul pe mine.

Fata a fost internată de două ori la Spitalul Obregia din Capitală, ultima oară acum câteva zile. Mama a depus o plângere la Parchetul Militar în noiembrie anul trecut, imediat după ce fata i-a povestit. Copila a fost audiată şi de procurori şi de către cei de la Protecţia Copilului. Tatăl jandarm nu a fost pus oficial sub acuzare. Se fac deocamdată cercetări doar pentru ameninţare, loviri şi alte violenţe. 

Pe acelaşi subiect

Mama victimei: Fata oricum nu a mai vrut sub nicio formă să se mai vadă cu el. Ea a spus că în casa groazei nu se mai întoarce.

Jandarmul acuzat că şi-a agresat fata nu a răspuns pentru a oferi un punct de vedere în acest caz

Femeia mărturiseşte că-l crede în stare de orice pe fostul soţ, mai ales că era prieten cu un poliţist de la Rutieră, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru pedofilie.

Mama victimei: Au fost colegi de muncă. A fost şi acasă la noi de vreo două ori.

Ancheta privind agresiunea sexuală bate pasul pe loc din cauza unei expertize psihiatrice pe care ar trebui să o facă Institutul Naţional de Medicină Legală. Probă esenţială care ar putea lega depresia fetei de evenimentul traumatic. 

Florina Rad, medic psihiatru Obreja: Practic, Serviciul INML finalizează expertiza, nu psihiatrul. Psihiatrul stabileşte diagnosticul.

Mihaela Dinu, psiholog: Astfel de mărturisiri le fac pentru că e strigătul lor de ajutor. Agresiunea sexuală este una din cele mai grave traume asupra copiilor cu repercursiuni pe întregul parcurs al vieţii.

Jandarmul acuzat de fosta soţie nu a răspuns reporterilor Observator pentru a oferi un punct de vedere.

Dramele copiilor nu-şi găsesc dreptatea într-un stat de drept permisiv cu agresorii sexuali, o arată un raport al Inspecţiei Judiciare. În ultimii şapte ani, din mai bine de 18.000 de dosare privind abuzuri sexuale cu victime minori, mai mult de 12.000 au fost închise, iar unele cazuri au fost analizate de procurori drept acte sexuale consimţite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O minoră a intrat în depresie severă, după ce ar fi fost agresată sexual de tatăl ei, jandarm. De ce de nouă luni nu a fost luată nicio măsură