Antena Meniu Search
x

O navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie a aspirat o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial 

Una dintre navele care trage nisip din Marea Neagră pentru a înnisipa apoi plaja de la Eforie a tras "pe ţeavă" un proiectil neexplodat. Din primele informaţii, este vorba despre o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial. 

de Redactia Observator

la 22.09.2022, 15:31

O navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie a aspirat o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial
O navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie a aspirat o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial - Observator

Au fost alertaţi imediat scafandri militari care au pornit către navă pentru a scoate proiectilul în siguranţă. Acesta a fost apoi detonat în siguranţă. Nava se afla destul de aproape de un dig unde s-au mai strâns mine şi proiectile.

Plaja din Eforie va fi extinsă cu 50 de hectare, în cadrul unui proiect de lărgire a plajelor pe litoral. Totodată două specii de scoici pe cale de dispariție vor fi relocate pentru a nu fi distruse. Patru milioane de metri cubi de nisip sunt scoase din largul mării.

Nisipul va fi depus în apele puţin adânci de lângă coastă. Lucrările au început în zona portului Belona și se întind până la intrarea în localitatea Tuzla. Așadar vom avea 100-140 de metri de plajă până la linia apei, iar în acest moment, 80% din lucrare este gata. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O navă care trage nisip din Marea Neagră pentru plaja din Eforie a aspirat o bombă din cel de-Al Doilea Război Mondial