Antena Meniu Search
x

Video O posibilă tragedie a fost evitată la un spital din Timişoara. Specialiştii au descoperit un contact electric încins la 140 de grade

O potenţială tragedie a fost evitată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Îngrijoraţi de numărul tot mai mare de incendii din spitale, cei de aici le-au cerut specialiştilor de la Universitatea Politehnică să le verifice instalaţiile electrice. Măsura de prevenţie a venit la timp. Inginerii au şi descoperit un contact electric care se încinsese la 140 de grade.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 09:50

Vezi și

Instalaţia electrică a spitalului Victor Babeş din Timişoara este veche de 30 de ani, însă, din lipsă de fonduri, nu a putut fi schimbată până acum. Managerul de aici nu a vrut să aştepte până se va întâmpla o tragedie, aşa că a cerut ajutorul inginerilor de la Politehnică pentru a preveni orice accident. 

"Văzând şi ce se întâmplă în ţară raportat la colegii nostri care au trăit adevărate drame am vrut să preîntâmpinam decât să ajungem să sumăn la serviciul 112 de pompiersi şi atunci am început să preluăm reţeaua electrică pas cu pas să vedem unde avem cele mai mari deficienţe", a spus prof. Dr Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara  

A fost evitată o tragedie

Cablurile electrice au fost verificate şi cu o cameră cu termoviziune. S-a descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 grade Celsius. 

"Cu aparate de măsură au fost constate cablurile încinse şi în urma acestei constatări am scimbat toate siguranţele vechi cu siguranţe  automate şi heblu nou, astfel riscam să ia foc pneumologia, tot ce înseamnă laburator", a spus Magda Adrian, inginer.

Verificarea a fost făcută de inginerii de la Politehnică gratuit. 15 incendii au izbucnit în spitalele din România în ultimii 10 ani. Multe dintre ele din cauza aparaturii electrice depăşite şi suprasolicitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O posibilă tragedie a fost evitată la un spital din Timişoara. Specialiştii au descoperit un contact electric încins la 140 de grade