Antena Meniu Search
x

Video O profesoară din Focşani, propusă ca inspector şcolar deşi a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev. Reacţia ministrului Educaţiei: "Nu avizez aşa ceva"

O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal de proporţii, după ce pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev din liceu. Inclusiv ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a reacţionat în acest caz.

de Redactia Observator

la 18.08.2021, 14:55

Vezi și

Ca urmare a controverselor, profesoara a adresat miercuri Inspectoratului Şcolar o cerere de retragere a acordului depus pentru detaşarea pe funcţia de inspector şcolar.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea transmite miercuri după ce informaţia privind numirea profesoarei Diana Rozalia Tăicuţu pe postul de inspector şcolar în Arte a apărut pe surse, că detaşarea acesteia are la bază recomandările şcolii în care ea a predat, menţionându-se că profesoara are referinţe profesionale foarte bune de la actuala conducere a Liceului de Artă din Focşani. Totodată, se menţionează că pentru postul de inspector de arte nu a mai existat o altă candidatură.

"Doamna profesor este expert în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional (cerinţă obligatorie pentru numirea în funcţia de inspector şcolar)  şi nu s-au înregistrat alte acorduri de detaşare în interesul învăţământului pentru această funcţie depuse la ISJ Vrancea", indică autorităţile, potrivit news.ro.

Totodată, în adresa transmisă de Liceul de Artă, unde profesoara Tăicuţu a predat, Inspectoratului Şcolar se arată că "în ultimii 3 ani şcolari, dna profesoară a dat dovadă de profesionalism la catedră pregătind elevii pentru multiple activităţi artistice şi examene de profil la care aceştia au obţinut rezultate deosebite (..) În ceea ce priveşte deotologia profesională în relaţia cu elevii, doamna profesor a manifestat o atitudine exemplară de la emiterea sancţiunii disciplinare şi până în prezent".  

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri la Digi 24 că nominalizarea acesteia ca inspector şcolar a fost deja respinsă de Minister. "Eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă", a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » O profesoară din Focşani, propusă ca inspector şcolar deşi a fost surprinsă în ipostaze tandre cu un elev. Reacţia ministrului Educaţiei: "Nu avizez aşa ceva"