Antena Meniu Search
x

O româncă a murit la 36 de ani, după o operaţie de liposucţie în Italia

Tânăra a fost răpusă de o infecţie bacteriană rară, iar moartea ei a declanşat anchetă de proporţii.

Vezi și

Tânăra a fost răpusă de o infecţie bacteriană rară, iar moartea ei a declanşat anchetă de proporţii. Chirurgul italian care a operat-o în urmă cu nouă luni este acuzat de ucidere din culpă. Ancheta s-ar putea extinde şi într-un spital din România, unde femeia ar fi căutat de atunci salvarea.

Tânărul medic italian a fost ridicat de poliţişti din cabinetul lui, imediat după o altă operaţie de liposucţie. Poliţiştii au luat din biroul lui documente, un calculator şi un telefon. Vor să afle dacă există o legătură directă între moartea româncei şi intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, aşa cum susţine avocata familiei. 

"Femeia a suferit o infecţie devastatoare ca urmare a operaţiei suferite în clinica din Milano.", Laura Gravina, avocata familiei.

Jurnaliştii italieni scriu că românca s-a simţit rău, imediat după operaţie, însă medicul i-a interzis să meargă la alt spital. Doctorul a fost audiat. 

În timpul intervenţiei, medicul i-a îndepărtat pacientei excesul de grăsime de pe abdomen, şolduri şi picioare. O infecţie bacteriană rară, însă, i-a distrus pielea şi ţesuturile. Pacienta s-a întors în Italia, dar a murit în braţele soţului, care a alertat poliţia. Anchetatorii verifică dacă medicul de 32 de ani era abilitat să facă o asemenea intevenţie, dacă avea condiţii în clinică, dar şi motivul pentru care ar fi operat-o pe româncă, fără intervenţia unui anestezist. Specialiştii în chirurgie plastică spun că pacienta ar fi putut fi contaminată şi în afara sălii de operaţie. 

Ancheta procurorilor italieni ar putea fi extinsă şi în România. Anchetatorii au aflat că, după operaţia din Italia, românca s-a întors în ţară. Şi, pentru că s-ar fi simţit rău, ar fi făcut o serie de intervenţii chirurgicale în Bucureşti, care nu au ajutat-o. S-a întors târziu în Italia, la insistenţele soţului ei. Femeia s-a stins într-un spital din Brescia, unde urmează să fie făcută şi autopsia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Evenimente » O româncă a murit la 36 de ani, după o operaţie de liposucţie în Italia