Antena Meniu Search
x

Şoc la Piteşti, după arestarea mafiotului italian Nicola Inquieto. Sute de oameni pot rămâne fără case

Arestarea italianului, finanţator al mafiei napoletane, Nicola Inquieto, poate ruina visurile a peste 300 de familii.

Vezi și

Arestarea italianului, finanţator al mafiei napoletane, Nicola Inquieto, poate ruina visurile a peste 300 de familii. Este vorba despre cei care au apucat să semneze doar un pre-contract pentru locuinţele construite de italian. Au plătit avansul, dar nu sunt proprietari. Iar autorităţile vor pune sechestru pe toate bunurile omului de afaceri. Informaţii importante vin şi din Italia. Inquieto avea afaceri în multe domenii pe teritoriul României. Iar noi avem stenogramele Tribunalului din Napoli. 

Nicola Inquieto a fost dus astăzi, încătuşat, la Curtea de Apel Piteşti, pentru mandatul de arestare. A ieşit extrem de încrezător. 

Din anul 2002, de când Inquieto a început să facă afaceri în România pentru clanul mafiot Camorra, procurorii napoletani au intrat pe fir. Iar interceptările arată mai multe planuri pe care mafia italaiană încerca să le pună în aplicare, pentru a spăla bani, în România. Printre ele, cumpărarea unui spital de stat. Ei voiau, la Călineşti, în Argeş, pentru 400 de mii de dolari, să cumpere acest spital ca să-l restructureze şi să facă o clinică privată. 

Discuţia este purtată în 2009 între Inquieto şi un anume "Marius". Un român cu care ar fi intrat în legătură în timpul în care deţinea o mică afacere de telefonie mobilă, în Napoli. 

Pe acelaşi subiect

"Era, iniţial, un mic antreprenor fără bani. De la acea mică afacere a pornit imperiul pe care l-a construit aici, în România." Un imperiu extins la centre spa de lux şi complexe de sute de apartamente. Astăzi, presa italiană a venit la Piteşti pentru a vedea din ce i se plătesc lui Michele Zagaria, cap al clanului Camorra, apărătorii în instanţă. 

"În mod regulat trimitea bani în Italia. Casa trebuie să plătească dările tuturor membrilor Clanului. Trebuie să plătească datoriile celor care sunt în puşcărie." Doar că, odată cu reţinerea lui Inquieto, peste 300 de familii din România pot rămâne fără locuinţele pentru care deja au plătit avans. În imperiul construit de afacerist locuiesc sute de oameni care nu şi-au plătit integral apartamentele. Odată cu punerea sechestrului, ei vor trebui să se judece ani buni pentru a-şi putea păstra casele. 

"Ante-contractul de vânzare-cumpărare nu transmite în sine un drept de folosinţă. Există riscul, în cazul unui sechestru, să piardă avansurile plătite." Aşa că trebuie să se adreseze instanţei pentru restituirea banilor sau pentru a rămâne în casele pentru care au luat credite. "Se poate semna un act adiţional prin care să se transfere posesia acestor apartamente, în acest ultim caz, cumpărtorii pot să rămână în locuinţe până la finalizarea anchetei." 

O anchetă care va dura. Departamentul antimafie din Italia încearcă să destructureze clanul Camorra de 40 de ani. Iar cei prinşi reuşesc, cumva, să dirijeze afecerile chiar şi din penitenciar.

Dacă în Italia ei fac bani ilegali pentru care autorităţile îi prind şi le sechestrează bunurile, în România toată povestea asta nu se poate aplica pentru că nu există o legislaţie antimafie. România a devenit maşina de spălat a banilor mafiilor italiene. 

Nicola Inquieto urmează, cel mai probabil, să fie extrădat pentru a fi judecat în Italia pentru spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Şoc la Piteşti, după arestarea mafiotului italian Nicola Inquieto. Sute de oameni pot rămâne fără case