Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O ursoaică terorizează un parc de agrement din Braşov. Animalul apare în plină zi şi nu se mai sperie de localnici

O ursoaică şi puiul ei terorizează un mare parc de agrement din Braşov. De mai bine de o săptămână frecventează locul, în căutare de hrană. Nimic nu mai sperie animalele, nici prezenţa oamenilor, nici încercările autorităţilor de a le prinde. Toate eforturile făcute până acum pentru mutarea urşilor n-au avut niciun rezultat.

de Claudiu Loghin

la 06.08.2024 , 18:10

Sunt imagini filmate în plină zi, în parcul de agrement Noua din Braşov. Un loc frecventat de localnici şi căutat şi de turişti, în special datorită celui mai mare traseu de aventură din centrul ţării. La câţiva metri de familiile cu copii şi de locul de joacă, o ursoaică şi puiul ei căutau hrană. 

Autorităţile încearcă să o prindă în zadar

Autoritățile locale au aprobare pentru relocarea ursoaicei şi a puiului ei. Doar că de mai bine de o săptămână nu reuşesc să prindă animalele. Au evacuat întreg parcul, au adus o cușcă, însă nicio acţiune nu a avut rezultat. 

Vezi și

"Monitorizăm zona, avem amplasată şi o cuşcă pe care o mutăm şi în funcţie de sesizări şi în funcţie de unde identificăm că ar putea să vină acea ursoaică. Avem deja un acord de relocare, trebuie doar să intre în cuşcă, după care o s o relocăm într o zonă mai depărtată de localităţi şi, bineînţeles, nu în zona Braşovului pentru că s ar reîntoarce foarte repede. Bineînţeles că nu poate fi separată, puii sunt mici", spune Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

Acum, întreaga zonă este supravegheată de autorități, care pândesc momentul pentru mutarea animalelor periculoase. Ambii urşi sunt marcaţi deja, semn că au mai fost capturaţi în trecuţ şi mutaţi.  

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » O ursoaică terorizează un parc de agrement din Braşov. Animalul apare în plină zi şi nu se mai sperie de localnici