Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video O văcuţă din rasa Holstein a primit titlul de "mamă eroină" după ce a născut patru viţei perfect sănătoşi. Caz rar în judeţul Alba

Dacă am putea da titlul de "mamă eroină" pentru animale, astăzi l-am oferi unei vaci din judeţul Alba! Asta pentru că bovina din rasa Holstein a reuşit să aducă pe lume nu mai puţin de patru viţei, toţi perfect sănătoşi.  În mod normal, o văcuță poate naște unul sau, în cazuri rare, doi viței. Dar să aducă pe lume patru? Este cu adevărat un miracol!

de Dorin Gâldău

la 04.09.2024 , 08:36

Văcuța-mamă, o eroină de șase ani din rasa Holstein, a reușit o adevărată minune. Vițeii săi, născuți prin montă naturală, nu prin însămânțare artificială, sunt dovada vie a acestui miracol. Evenimentul extraordinar a avut loc în Cugir, la o fermă de vaci pe care proprietarii o îngrijesc cu dragoste încă de la începutul anilor 2000. "Dimineaţa când am venit la fermă ea era deja fătată cu doi masculi lângă ea, iar femele la un metru şi ceva mai încolo. S-a ridicat singură în picioare, iar acum sper să-şi revină", ne spune Mihaela Gherman, fermier.

Naştere în premieră

De-a lungul timpului, au mai fost cazuri în care vacile au adus pe lume câte doi viței, dar de data aceasta, în premieră, bovina a dat naştere la patru viței frumoși și sănătoși, care cântăresc în jur de 35 de kilograme, fiecare. Viţeluşii sunt momentan hrăniţi cu biberonul, iar în curând urmează să primească şi un nume. 

Vezi și

"N-am trăit niciodată acest fenomen. Am avut doar doi, dar acum a făcut patru şi sunt foarte bucuros pentru că de prea puţine ori se întâmplă această situaţie, să fie patru viţei la o vacă", adaugă Viorel.

Vacile din rasa Holstein sunt adevărate campioane ale producției de lapte în România. Pentru a atinge aceste performanțe remarcabile, ele trebuie să beneficieze de cea mai bună îngrijire. Hrana de calitate și condițiile optime de trai sunt esențiale pentru a obține un lapte de calitate superioară și în cantități mari. 

Dorin Gâldău Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » O văcuţă din rasa Holstein a primit titlul de "mamă eroină" după ce a născut patru viţei perfect sănătoşi. Caz rar în judeţul Alba