Antena Meniu Search
x

Observator Update, știrile zilei din 19 iunie

Știrile zilei - 19 iunie. Ești grăbit? Observatornews.ro te ajută să afli, pe scurt, cele mai importante știri ale momentului, la Observator Update.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 22:52

Observator Update, știrile zilei din 19 iunie
Raed Arafat, în plenul reunit al Parlamentului - fotografie ilustrativă - Inquam Photos / Octav Ganea
  • Exclusiv! Raed Arafat, despre valul doi de coronavirus
  • O declarație controversată a unui oficial din Ministerul Educației a produs furie printre profesori

1. Exclusiv! Raed Arafat, despre valul doi de coronavirus

Creşte dramatic numărul infectaţilor şi a deceselor din cauza COVID 19. Relaxarea a fost prea accentuată după scăderea numărului de cazuri, iar consecinţele se văd. Spitalele sunt din nou pline şi, de aproape o săptămână, cifrele cresc în fiecare zi, cu fiecare restricţie eliminată. Preşedintele Iohannis spune că nu exclude ca ultimă soluţie o nouă stare de urgenţă. Raed Arafat a precizat pentru Observator că, în acest moment, România se află într-o creştere a cazurilor, iar semnalele nu sunt optimiste deloc.

Citește și:

2. Trustul Intact şi Fundaţia Mereu Aproape donează către SMURD două unități mobile de terapie intensivă complet utilate

În vremuri grele, oamenii sunt singurii care pot schimba un sistem sau o lume. România, ţara cu un sistem medical fragil, grav afectat de pandemia de coronavirus, primește azi o gură de oxigen vitală – patru unități mobile de terapie intensivă. Și intră astfel în elita Uniunii Europene. Suntem singura țară care deține așa ceva. Iar asta a fost posibil datorită dumneavoastră. Cu ajutorul banilor strânși din donații la început de pandemie, în cadrul celui mai mare Teledon organizat de trustul Intact prin Fundaţia Mereu Aproape, au fost achiziționate secțiile de terapie intensivă pe roți. Noi vă mulțumim în numele pacienților care vor fi salvați. 

Citește și:

3. O declarație controversată a unui oficial din Ministerul Educației a produs furie printre profesori

O declaraţie cel puţin neinspirată a unui oficial din Ministerul Educaţiei a stârnit revolta tuturor: şcoala produce elevi de nota 5-6, fără meditaţii. Cu alte cuvinte, în România avem un sistem de învăţământ paralel, iar cine vrea să ia 10, trebuie să apeleze la meditaţii. 

Citește și:

4. Impozitarea pensiilor speciale, contestată la Curtea Constituțională

Este a doua zi în care parlamentarii mimează cu succes că vor impozitarea pensiilor speciale. Astăzi, a fost faza pe propriile pensii. PSD şi PNL şi-au dat mâna, din nou, şi cu o largă majoritate proiectul de lege a trecut. Numai că e mult zgomot pentru nimic. USR acuză că votul de astăzi încalcă legea fundamentală şi actul normativ nu va trece de judecătorii constituţionali. O fac intenţionat, spun specialiştii. De altfel, Înalta Curte a anunţat deja că va ataca proiectul de lege la Curtea Constituţională.

5. Sute de angajați ai unui abator din Germania, unde lucrează în special români și bulgari, confirmați cu coronavirus

Germanii ne acuză că le umplem ţara de coronavirus. Peste 650 de angajaţi ai unui abator au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus, iar autorităţile locale dau vina pe români şi bulgari pentru epidemia de COVID-19 din fabrică. Focarul de la abator a băgat în carantină peste şapte mii de oameni, a închis şcoli şi creşe. Contactat de Ministerul de Externe, oficialul german care a adus acuzaţiile şi-a retras declaraţia. Susţine că vorbele i-au fost scoase din context.

Ce trebuie să știi:

- Reguli stricte pentru întoarcerea copiilor în creșe

- Titlularizare 2020. Examenul pentru profesori a fost suspendat, ca urmare a prelungirii stării de alertă

- Avertisment MAE pentru românii care vor să călătorească în Grecia, cu maşina

Prognoza meteo pentru astăzi

Vremea se va menţine în general instabilã. În nordul, centrul, estul şi sud-estul ţãrii vor fi înnorãri accentuate şi, mai ales în cursul zilei, averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice şi izolat grindinã. În vest şi sud-vest, cerul va fi temporar noros şi astfel de fenomene se vor semnala local, îndeosebi dupã-amiaza şi seara.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp şi, pe arii restrânse, 40...50 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile sud-vestice, iar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20...21 de grade în depresiuni şi 29 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 21 de grade.

Vremea în Bucureşti

Temperatura maximã va fi de 25...26 de grade, iar cea minimã de 15...17 grade.

Averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãţile de apã pot fi mai însemnate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Observator Update, știrile zilei din 19 iunie