Antena Meniu Search
x

Secretar de stat la Educaţie: Fără meditații, un elev ar fi putut lua 5 sau 6 la Matematică, la Evaluarea Națională

Subiectele la Matematică, de la Evaluarea Națională 2020, au fost ”normale”, după părerea secretarului de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, care a spus că, fără meditații, un elev ar fi putut lua nota 5 sau 6.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2020, 11:23

Luminita Barcari la o conferinta de presa pe tema examenului de evaluare nationala
Luminita Barcari la o conferinta de presa pe tema examenului de evaluare nationala - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Miercuri s-a desfășurat proba de matematică din cadrul examenului de Evaluare Națională.
  • Elevii au avut de rezolvat trei subiecte ample, notate cu câte 30 de puncte fiecare.

"După părerea specialiștilor au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 - 6 rezolvând aceste subiecte", a spus Barcari.

Luminița Barcari a completat că notele nu sunt obiectivul final al evaluării, ci ca "elevii să meargă mai departe în învățământul liceal sau profesional".

"Este o măsură a gradului lor de pregătire. Nota reflectă cât știe copilul și să își formeze competențele", a spus Luminița Barcari, la Digi 24.

Întrebată ce notă ar fi luat dacă ar fi participat acum la examenul de matematică, Barcari a răspuns că nu s-a uitat pe subiecte: "Ne-am ocupat cu organizarea, o să încerc să le rezolv și o să vă transmit".

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Secretar de stat la Educaţie: Fără meditații, un elev ar fi putut lua 5 sau 6 la Matematică, la Evaluarea Națională