Antena Meniu Search
x

Raed Arafat, despre valul doi de coronavirus: "În acest moment există riscul unei creşteri continue şi să apară mai multe focare (Video)

Creşte dramatic numărul infectaţilor şi a deceselor din cauza COVID 19. Relaxarea a fost prea accentuată după scăderea numărului de cazuri, iar consecinţele se văd.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.06.2020, 19:47

Vezi și
  • Raed Arafat a avertizat că datele nu sunt deloc optimiste
  • Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus continuă să crească
  • Există posibilitatea apariţiei de noi focare

Spitalele sunt din nou pline şi, de aproape o săptămână, cifrele cresc în fiecare zi, cu fiecare restricţie eliminată. Preşedintele Iohannis spune că nu exclude ca ultimă soluţie o nouă stare de urgenţă.

Raed Arafat a precizat pentru Observator că, în acest moment, România se află într-o creştere a cazurilor, iar semnalele nu sunt optimiste deloc.

Raed Arafat: "La acest moment într-o creştere pe care o vedem. Acum suntem la 340, 320 de cazuri. Această cifră ne arată că totuşi situaţia nu este stabilă şi am mai zis acest lucru, e prea devreme să spunem că va fi un val care va creşte continuu. Trebuie să urmărim câteva zile, să vedem care este creşterea, dar semnalele, calculele pe care le au unii experţi care ne fac modelări pe situaţie nu sunt optimiste deloc. La acest moment este risc să vedem o creştere continuă şi să avem o răspândire din nou în comunitate, să apară mai multe focare, pentru că, din păcate, lumea nu mai respectă unele reguli."

De asemenea, secretarul de stat Raed Arafat a îndemnat populaţia să nu asculte pe nimeni care spune că nu există coronavirus şi să respecte măsurile de prevenţie.

Sandra Stoicescu: "Dacă ne uităm la numărul îmbolnăvirilor este similar cu zile de vârf din starea de urgenţă. Care este limita la care ne întoarcem în stare de urgenţă?"

Raed Arafat: "N-aş da cifre, pentru că nu e după cifră. Sunt mai multe considerente care se iau acum. Ce avem noi în cadrul stării de alertă este suficient ca să putem manageria situaţia. În momentul în care vor trebui să fie reluate anumite măsuri şi sper să nu ajungem acolo, dar dacă va fi acest caz, atunci se discută despre starea de urgenţă. Dar, în acest moment, cu ace avem la îndemână noi continuăm să controlăm situaţia şi să coordonăm activitatea de prevenire şi reacţie şi să încercăm să controlăm cifra să nu crească, ba chiar să scadă, dacă se poate. Să nu ascultăm pe nimeni care spune că aşa ceva nu există, ba există şi în acest moment, când am relaxat situaţia, singura măsură este respectarea măsurilor de prevenire".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Sanatate » Raed Arafat, despre valul doi de coronavirus: "În acest moment există riscul unei creşteri continue şi să apară mai multe focare (Video)