Antena Meniu Search
x

O declarație controversată a unui oficial din Ministerul Educației a produs furie printre profesori

O declaraţie cel puţin neinspirată a unui oficial din Ministerul Educaţiei a stârnit revolta tuturor: şcoala produce elevi de nota 5-6, fără meditaţii. Cu alte cuvinte, în România avem un sistem de învăţământ paralel, iar cine vrea să ia 10, trebuie să apeleze la meditaţii. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 18.06.2020, 21:12

Vezi și
  • Secretarul de stat a lăsat să se înțeleagă că cine nu face meditații, nu poate lua note mari la examene.
  • Elevii care nu au putut da Evaluarea Națională din motive medicale vor beneficia de o sesiune specială.

Nu faci meditaţii, abia treci clasa. Este părerea unui secretar de stat din Ministerul Educației. Luminița Barcari lasă de înţeles că un elev care nu face meditaţii nu poate lua notă mare la Evaluarea Națională. 

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației: După părerea specialiştilor, au fost subiecte normale. Un copil care învaţă la şcoală, nu neapărat cu meditaţii, ar fi putut să ia 5-6 rezolvând acest subiecte. 

Declaraţia i-a înfuriat pe profesori. 

Cristina Tunegaru, profesoară de limba română: Meditațiile constituie deja aproape un soi de învățământ paralel. E nefericit că un oficial din Ministerul Educației face această afirmație, lucrurile ar trebui nu afirmate, ci corectate, îndreptate, să vedem ce putem face astfel încât să dăm șanse tuturor copiilor din România să se pregătească. 

Laviniu Lăcustă, președinte USLIP Iași: Evident că școala românească probabil că nu e nici cea mai performantă instituție a statului român sau din Uniunea Europeană, dar cu certitudine nu suntem o școală care oferă doar o prestație de nota 5 sau 6.

Elevii cred că performanţa este posibilă şi fără meditaţii. 

Luca, elev clasa a VI-a: Pentru a fi un elev de 10, fără meditații, învăț prin descoperire, studiez individual, citind cărți și studiind enciclopedii, însă am fost sprijinit și de profesori. 

Iulia Kiss, elevă clasa a XII-a: Am avut noroc de profesori care mi-au insuflat iubirea lor pentru materii și a fost o plăcere pentru mine să lucrez suplimentar atunci când mă pregăteam pentru concursuri sau examene. 

Robert Crețu, elev clasa a IX-a: Am muncit foarte mult în gimanziu ca să îmi îndeplinesc visul de a intra la un liceu cât mai bun, ceea ce am şi făcut.

Soluţia o dă generaţia care va prelua ştafeta. 

Tudor Alexandru Panait, vicepreşedinte Consiliul Naţional al Elevilor: Este nevoie să schimbăm din interior spre exterior, este nevoie să pregătim o nouă generație de profesori, este nevoie să ne asigurăm că profesorii actuali sunt pregătiți și cunosc tehnicile cele mai bune pentru a-și putea livra materia. 

2020 este primul an în care este prevăzută o a doua sesiune a examenului de Evaluare Naţională, pentru elevii care nu se pot prezenta la probele scrise din motive medicale. Sesiunea specială va începe pe 29 iunie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » O declarație controversată a unui oficial din Ministerul Educației a produs furie printre profesori