Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre unitățile mobile ATI: Este impresionant ce am văzut! Rezultatul unui parteneriat foarte frumos!

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat impresionat de cele patru Unități Mobile de Terapie Intensivă, complet utilate, expuse la Romexpo, care intră în dotarea statului.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 18.06.2020, 14:54

Klaus Iohannis, impresionat de unitățile mobile ATI
Klaus Iohannis, impresionat de unitățile mobile ATI - Facebook/Guvernul Romaniei
  • La Teledonul organizat de Fundaţia Mereu aproape s-au strâns peste 4 milioane de Euro.
  • O Unitate Mobilă de Terapie Intensivă are 12 paturi.

Două dintre cele patru unităţi mobile de Terapie Intensivă care intră în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă sunt cumpărate de Fundaţia Mereu Aproape din sumele donate în cadrul Teledonului Români Împreună.

”Este impresionant ce am văzut. Vor putea fi folosite acolo unde este nevoie, pentru pacienți COVID și pentru orice alte situații. Achiziția și dotarea acestor unități de terapie intensivă este rezultatul unui parteneriat foarte frumos între autoritățile statului, mediul privat, firme, fundații, persoane fizice și voluntari. Iată că se poate. Sunt dotări de ultimă oră și sunt convins că atunci când va fi nevoie de ele vor fi extem de utile”, a spus Klaus Iohannis.

”Mulțumesc și persoanelor fizice care au donat bani”, a mai spus Klaus Iohannis.

Din sumele donate în cadrul Teledonului Români Împreună, unde Fundația Mereu Aproape, sprijinită de români donatori din întreaga țară a strâns 4.046.687 EURO, fundația a acordat și continuă să acorde sprijin cadrelor medicale din România în lupta cu noul coronavirus

O unitate mobilă de Terapie Intensivă înseamnă o secţie de Terapie Intensivă cu 12 paturi.

Teledonul Români Împreună: 24 paturi ATI complet dotate

Unitățile de Terapie Intensivă vor putea fi deplasate rapid oriunde pe teritoriul țării pentru a prelua pacienții din zonă roșie (pandemie, dezastru, accident colectiv), acordand suport spitalelor cu secţie de Terapie Intensisă supraaglomerată sau lipsă.  Valoarea totală a unităţilor mobile şi a aparaturii medicale aferente este de  877.271 euro.

Cele două unități mobile de Terapie Intensivă fac parte dintr-un grup de patru. Două, cumpărate de Fundația Mereu Aproape (plus 24 de monitoare de funcţii vitale şi 24 console cu câte 3 injectomate şi un perfuzomat) şi alte două unităţi cumparate de alte entități de business și umanitare (Lidl, Rompetrol, Crucea Roşie si Fundaţia pentru SMURD, care au primit monitoarele de funcţii vitale de la stat şi ele au cumpărat injectomate-perfuzomate). Toate cele patru unităţi vor fi echipate şi cu ventilatoare de transport, asigurate de statul român.

Prin aceste 4 unități, Romania devine prima ţară din UE care are unităţi mobile de Terapie Intensivă pe roţi, ceea ce înseamnă că pot fi folosite imediat ce sunt deplasate acolo unde este nevoie, un avantaj faţă de spitalele de campanie, care au nevoie de montare şi abia apoi pot fi utilizate.

Până acum, Fundația Mereu Aproape a făcut achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță și de echipamente de protecție care, în mare parte, au și ajuns și sunt deja folosite în unitățile medicale din toată țara.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Klaus Iohannis, despre unitățile mobile ATI: Este impresionant ce am văzut! Rezultatul unui parteneriat foarte frumos!