Antena Meniu Search
x

Reguli stricte pentru întoarcerea copiilor în creșe

Deşi au dat undă verde de la nivel central, autorităţile locale încă se gândesc în unele locuri dacă să deschidă sau nu grădiniţele şi creşele de stat. În cele mai multe localităţi din ţară, o parte dintre aceste instituţii deschid porţile începând de luni. La Cluj, însă, copiii au putut fi duşi la creşă de astăzi. Totuşi numărul celor prezenţi a fost mult mai mic decât locurile puse la dispoziţie şi asta pentru că mulţi părinţi se tem încă de virus.

de Redactia Observator

la 18.06.2020, 16:46

Vezi și
  • Mulți părinți se tem că cei mici se vor infecta cu SARS-CoV-2
  • Măsuri stricte pentru protejarea copiilor de virus

La Cluj, creşele de stat şi-au primit deja micii elevi. Sunt 16 instituţii aflate în administrarea Primăriei, dar, din cele 1.300 de locuri disponibile, doar 700 pot fi ocupate în această perioadă.

Pentru că se tem de virus, mulţi dintre părinţi au căutat soluţii alternative. Cei care au găsit, nu au adus copiii la creşă. Aşa se face că numărul celor care vin este chiar mai mic decât locurile disponibile.

EMIL BOC, primar Cluj-Napoca - Deocamdata nu se preconizeaza depasirea locurilor, avem doar 552 de solicitari, daca se vor depasi vom aplica regulile prevazute in regulamentul creselor.

Pentru ca riscul de îmbolnăvire să fie cât mai mic, copiilor le este măsurată temperatura, iar triajul la intrarea în creşă este făcut foarte riguros. În plus, copiii nu vor avea voie să aducă de acasă decât strictul necesar.

La Iaşi, creşele de stat se vor deschide luni, 22 iunie. Vorbim despre 10 instituţii aflate în administrarea Primăriei în care ar putea avea aces, în condiţii normale, 900 de elevi. Acum, din cauza distanţării obligatorii, vor fi mai puţin de jumătate.

Carmen Ghioca, director Direcția Creșe Iași - In 22 iunie redeschidem cresele cu copilasii care sunt reinscrisi la noi si in anul urmator, doar asa vom putea respecta regulile

Personalul creşelor va fi testat pentru SARS COV 2, iar copiii vor fi ţinuţi, pe cât posibil, la distanţă unul de altul.

Din creşe vor dispărea jucăriile de pluş sau cele care nu se pot dezinfecta, accesul părinţilor va fi interzis, iar angajaţii vor purta măşti de protecţie tot timpul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Reguli stricte pentru întoarcerea copiilor în creșe