Antena Meniu Search
x

Oferte rare la Targul Mierii de la Cluj Napoca: apicultorii vand miere din mana, rapita, zmeura sau menta

Targul apicol din Cluj-Napoca si-a deschis portile si anul acesta. Apicultorii si-au incantat vizitatorii cu sortimente de miere pe cat de neasteptate, pe atat de gustoase si benefice organismului.

Vezi și

Organizat pentru al treilea an consecutiv, "Targul pentru un viitor sanatos” de la Cluj-Napoca a devenit deja o traditie pentru locuitorii orasului. Apicultori din toate colturile tarii se aduna in primul weekend din luna martie cu produse care de care mai sanatoase si mai rare. In capul listei este mierea de mana, una de culoare inchisa, aproape neagra, a noastra chiar e neagra. Este facuta in zona de munte, din ceea ce culeg albinutele din padure, de pe frunze, de pe scoarta copacului.

Mierea de mana este una deosebita si are efecte terapeutice. “Are efecte benefice pentru cei care au probleme cu plamanii, cu caile respiratorii, trateaza si bolile aparatului digestiv”, spune Ana Tilioi, apicultor.

Un alt sortiment deosebit, de care putini au auzit, este mierea facuta din rapita. In stare naturala, aceasta este ca o crema. Ca orice tip de miere, si aceasta are calitati terapeutice. Ea este recomandata, in special, persoanelor care sufera de boli de rinichi, dar si in tratamentul osteoporozei. Creativitatea apicultorilor nu se opreste aici. La targul de anul acesta, clujenii pot gasi miere de zmeura, menta si chiar de coriandru.

Pentru un borcan de miere, pofticiosii trebuie sa scoata din buzunar chiar si 40 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Oferte rare la Targul Mierii de la Cluj Napoca: apicultorii vand miere din mana, rapita, zmeura sau menta