Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Oktoberfest 2024. 700.000 de români sunt aşteptaţi să se răcorească la cel mai aşteptat festival al berii, după o vară cu coduri de caniculă de toate culorile

Odată cu ultimele zile de vară, românii ştiu că sunt aşteptaţi să se răcorească la festivalul berii din Braşov. Zeci de grupuri ale comunităților tradiționale din Țara Bârsei au participat la parada de deschidere a Oktoberfest. Trăsurile, caii și costumele bavareze au făcut senzație în centrul orașului. Distracţia a început oficial spre seară, atunci când s-a dat cep la unul dintre sutele de butoaie cu bere. 

de Redactia Observator

la 30.08.2024 , 08:41

Într-o atmosferă autentică de mare sărbătoare au defilat pe străzile braşovene ansambluri folclorice, husarii, membri ai comunităților maghiare în costume militare istorice, dar şi grupuri folclorice din orașe înfrățite. Caii, împodobiți cu ornamente festive, au strălucit prin frumusețea lor, aducând un element de spectacol și eleganță unică în peisajul urban, la pas, pe ritmuri de fanfare.

Participanţii au fost aşteptaţi, mai apoi, să îşi potolească setea în cortul special amenajat, unde au găsit bere din belşug, pentru toate gusturile. Nu mai devreme, însă, ca invitatul special să dea cep primului butoi şi astfel, să înceapă oficial cele 18 zile de distracţie.

Oktoberfest 2024. Peste 700.000 de oameni, aşteptaţi la festival

Vezi și

"Aşteptăm, la Braşov, peste 700.000 de oameni la Oktoberfest, la a 15-a ediţie. În plus, mă bucur foarte mult că avem recunoaşterea Germaniei, prin excelenţa sa, ambasadorul Peer Gebauer, care a venit să dea cepul", spune Cristian Macedonschi, organizatorul evenimentului.

Pe lângă bere, dans şi voie bună, în cadrul festivalului, oamenii se pot bucura şi de preparate culinare bavareze și românești, parcuri de distracție, concerte şi concursuri cu premii inedite. "Ştiu că românii sunt foarte renumiţi în a sărbători şi sper că în următoarele zile, aici, acest cort îşi va lua zborul. De aceea, vă doresc un Oktoberfest minunat".

Printre invitații speciali care vor concerta, zilele acestea, la Oktoberfest se numără Melody BAND, cu un repertoriu de muzică folclorică austro-germană de petrecere, Rocky 5, formație tradițională bavareză şi Fanfara Burzenland.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Oktoberfest 2024. 700.000 de români sunt aşteptaţi să se răcorească la cel mai aşteptat festival al berii, după o vară cu coduri de caniculă de toate culorile