Antena Meniu Search
x

Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din ţară, România, celebrat la Brașov

Râuri de bere, bucate bavareze, concursuri cu premii şi muzică. Asta a însemnat Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din ţară, împrumutat de la nemţi şi sărbătorit de 11 ani la Braşov.

de Redactia Observator

la 15.09.2019, 13:03

Vezi și

Râuri de bere, bucate bavareze, concursuri cu premii şi muzică. Asta a însemnat Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din ţară, împrumutat de la nemţi şi sărbătorit de 11 ani la Braşov. Ediţia aceasta nu a fost însă doar despre bere, ci şi despre licoarea toamnei - mustul, care a fost vedetă în acest an la festival. Au fost 10 zile pline de surprize, iar duminică festivalul își închide porţile.

Oktoberfest e deja o tradiţie în oraşul de sub Tâmpa. Muzica tradiţională bavareză încă răsună după zece zile de festival. Zece zile în care au curs tone de bere din toate sortimentele.

Surpriza ediţiei din acest an a fost însă o băutură românească.

Şi cum băutura nu merge pe burta goală, grătarele au sfârâit la foc continuu. Cârnați bavarezi, coaste, dar şi delicii autohtone ca pastrama sau bulzul ciobănesc au însoţit berea la festival.

Cu burta plină, petrecăreţii s-au înghesuit şi la jocuri. tematice. Pescuitul dozelor de bere aflate într-un mic heleşteu a fost provocarea cea mai mare.

Ediţia din acest an a festivalului a stat sub semnul reciclării. Peste 20 de kilograme de pahare de plastic au fost adunate în fiecare seară. Iar pentru a-i stimula pe turişti să participe la iniţiativă, organizatorii au oferit şi premii.

Cea de-a 11 a ediţia a festivalului Oktoberfest a început pe 5 septembrie şi se încheie pe 15 septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din ţară, România, celebrat la Brașov