Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Anthony Senerchia, cel care a inspirat fenomenul social Ice Bucket Challenge, a murit la 46 de ani

Cel care a transformat provocarea cu gheață, Ice Bucket Challenge, într-un fenomen social media global a murit la vârstă de 46 de ani.

de Redactia Observator

la 30.11.2017 , 13:48

Cel care a transformat provocarea găleţii cu gheață, Ice Bucket Challenge, într-un fenomen social media global a murit la vârstă de 46 de ani.

Anthony Senerchia, care a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (ALS) în urmă cu 14 ani, şi-a trăit ultimele clipe alături de soția sa Jeanette și fiica de 9 ani, Taya.

Senerchia a devenit inspiraţia pentru Ice Bucket Challenge atunci când soţia sa a primit provocarea de la vărul ei, jucătorul profesionist de golf Chris Kennedy.

Articolul continuă după reclamă

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Sportivul este considerat prima persoană care face referire la scleroză laterală amiotrofică în timp ce îndeplinește provocare. Tot acesta a fost primul care le-a cerut celor pe care i-a nominalizat să doneze 100 de dolari pentru bolnavii ASL dacă refuză să îşi toarne în cap apa cu gheaţă.

Video-ul cu provocarea cu gheaţa s-a răspândit rapid după ce soţia lui Senerchia a postat pe Facebook, iar soțul ei a devenit sursa de inspirație a campaniei mondiale dedicate ajutorării celor suferinzi de scleroză laterală amiotrofică și conștientizării acestei maladii, de care suferă și celebrul Stephen Hawking.

Numeroase personalități din întreaga lume au acceptat provocarea găleţii cu geaţă, printre care se numără Bill Gates, cântăreaţa Lady Gaga, prezentatoarea Oprah Winfrey, fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, chiar şi fostul preşedinte SUA, Barack Obama.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vă gândiţi să renunţaţi la unele produse tradiţionale de Crăciun, din cauza scumpirilor?
Observator » Evenimente » Anthony Senerchia, cel care a inspirat fenomenul social Ice Bucket Challenge, a murit la 46 de ani