Antena Meniu Search
x

Omul din spatele ciocănitorii Woody. 115 ani de la naşterea geniului desenelor animate

Walter Benjamin Lantz a fost un mare creator de desene animate. S-a născut pe 27 aprilie 1899 la New York şi a devenit celebru pentru înfiinţarea casei de producţie Walter Lantz dar mai ales pentru crearea ciocănitorii Woody Woodpacker.

 Părinţii săi, Francesco Paolo Lantz (fost Lanza) și Maria Gervasi din Calitri, erau imigranţi din Italia. Walter Lantz a fost interest de artă încă de mic. La doar 12 ani termină primul său curs de desen. Totuşi, din cauza situaţiei financiare acesta nu a putut continua cursurile de artă. Aşa că s-a angajat iniţial ca mecanic auto.

Norocul său a apărut într-o zi când un client bogat pe nume Fred Kafka a fost impresionat de unul din desenele lui Lantz din garajul în care lucra. Acesta s-a oferit să îi finanţeze studiile la Liga Studenților de Arta din New York. Tot Kafka l-a ajutat să îşi găsească un job la ziarul New York American. Astfel, Lantz lucra la ziar în timpul zilei iar seara participa la școala de artă.

La 16 ani, acesta lucra deja în departamentul de animaţie cu directorul Gregory La Cava. În 1927 se mută la Hollywood unde a lucrat cu Frank Capra.

Ideea de Woody Woodpacker apare prima dată în 1940 când Lantz, proaspăt căsătorit cu actriţa Grace Stafford, se afla în luna de miere. O ciocănitoare făcea mare gălăgie iar soţia lui Lantz i-a sugerat acestuia să o folosească pentru următorul desen animat. Astfel, Woody a apărut în desenul Andy Panda, Knock Knock. Rezultatul a fost atât de bun încât Lantz se decide să facă un desen separat cu simpatica ciocănitoare.

După un lung proces cu cel care i-a dat prima dată glas ciocănitorii Woody, creatorul de desene animate a făcut un casting anonim pentru o nouă voce. Soţia lui a vrut să ocupe acest post dat Lantz a refuzat-o pe motiv că Woody este personaj masculin.

Fără să ştie, Grace Stafford, s-a înregistrat sub un nume fictiv şi i-a trimis înregistrarea soţului ei. Surprinzător este că, fără să ştie că este vorba chiar de soţia lui, Lantz a ales-o pentru a fi vocea lui Woody. Astfel până în 1972 Grace a fost vocea celebrei ciocănitoare.

foto: www.icollector.com

bilinick.blogspot.com

moviecarpet.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Omul din spatele ciocănitorii Woody. 115 ani de la naşterea geniului desenelor animate