Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Operațiune periculoasă de salvare a unui alpinist, în Munții Bucegi, după ce a căzut de la 12 metri înălțime, de pe un versant

Salvare periculoasă printre stânci, în munţii Bucegi. Un alpinist cu experienţă a fost recuperat cu elicoperul după o misiune care a durat opt ore. Bărbatul a căzut în timp ce încerca să escaladeze un versant abrupt şi şi-a fracturat mâinile. Elicopterul a coborât spectaculos la câţiva metri de stânci. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 11.09.2021 , 19:25

Cu o precizie elveţiană, pilotul SMURD coboară cu elicopterul printre stânci şi încearcă să se apropie cât mai mult de locul în care este victima. Bărbatul are leziuni foarte grave: mâinile rupte, o fractură deschisă la antebraţ şi dureri groaznice la coloană. Salvamontiştii îl aşază pe targă şi au grijă să pună şi o saltea sub el.

Victima este un alpinist de 62 de ani din Bucureşti. Ieri, împreună cu un prieten, a încercat să escaladeze peretele Coştilei, un versant înalt de 150 de metri. La un moment dat, un ţăruş de asigurare pe care-l bătuse în perete a cedat.

Alpinistul a căzut 12 metri în gol

Vezi și

Claudiu Vasilescu, Salvamont Bușteni: Din fericire, a rămas agăţat în coardă pentru că, dacă ceda ultimul piton, până la regruparea secundului, atunci era o situaţie foarte gravă pentru că exista riscul de a-l smulge şi pe el din perete şi de a se prăvăli amândoi spre firul văii Coştilei.

Laurențiu Paraschiv, Salvamont Bușteni: Acest perete este un traseu dedicat alpiniştilor, foarte, foarte dificil. Sunt trasee de alpinişti experimentaţi pe perete vertical.

Un salvator a coborât în prăpastie şi a ridicat victima în aer. A fost o intervenţie ca la carte la care au participat 11 salvamontişti din Prahova şi Buşteni, unii veniţi din timpul liber. Alpinistul a fost dus cu elicopterul la Spitalul Floreasca din Capitală. A fost operat în timpul nopţii, iar acum este internat în stare gravă la terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Operațiune periculoasă de salvare a unui alpinist, în Munții Bucegi, după ce a căzut de la 12 metri înălțime, de pe un versant