Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Operaţiunea "Bariera" la vămi. Autocarele sosite din spaţiul non-Shengen, verificate. Tone de contrabandă au fost confiscate

Poliţiştii de frontieră încearcă să oprească orice tip de contrabandă prin vămile din ţară, în cadrul acţiunii Bariera. Au fost controale de amploare la toate punctele de trecere a frontierei din ţară. Au fost verificate mii de autovehicule şi confiscate tone de bunuri de contrabandă. 

de Ana Grigore

la 29.09.2024 , 07:38

Poliţiştii de frontieră au controlat mii de maşini în operaţiunea "Bariera". "Migraţia ilegală, documente false, ţigări şi multe alte fapte ce pot apărea", a declarat Răzvan Păun, şef frontiera Giurgiu.

Un ajutor de nădejde sunt şi câinii specializaţi în depistarea stupefiantelor. "Numele lui este Thor, are un an şi trei luni şi este a doua zi de lucru de când a fost specializat", ne spune Anca, poliţist de frontieră. Camioanele sunt verificate cu ajutorul a două aparate care monitorizează bătăile inimii şi respiraţia, astel încât, dacă există persoane ascunse în interior, sunt detectate imediat.

Ce vehicule sunt controlate

Vezi și

Fiecare autocar care vine din spaţiul non Shenghen şi transportă marfă este oprit pe o bandă specială pentru un control amănunţit. Se scot absolut toate pachetele care există în interior şi se desfac pentru ca poliţiştii să vadă dacă în ele există marfă de contrabandă. 

În nici jumătate de zi, la Vama Giurgiu au fost confiscate peste 1.200 de bunuri contrafăcute, în valoare de peste 360.000 de lei.

Controale de amploare au fost şi la Vama Albiţa din Vaslui. Zeci de autoturisme si microbuze de transport călători au fost verificate minuţios de poliţiştii de frontieră. Astfel de verificări vor continua şi în perioada următoare.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » Operaţiunea "Bariera" la vămi. Autocarele sosite din spaţiul non-Shengen, verificate. Tone de contrabandă au fost confiscate